2020 - ETT ÅR SPRÄNGFULLT MED NYHETER INOM BAVARIA

Av Bavaria Sverige Bil AB
Nya anläggningar, mängder av nya modeller, innovativ VR-teknik… 2020 blir ett spännande och intensivt år för Bavaria. - Och utmanande, tillägger Bavarias VD Johan Frisk. Vi öppnar bland annat tre helt nya anläggningar i Stockholm samtidigt som vår normala verksamhet ska rulla på precis som vanligt.

Bavaria växer: I månadsskiftet september/oktober i år öppnas portarna till tre nya anläggningar i norra Stockholm (samtidigt som den befintliga huvudanläggningen i Solna stängs).  

  • Intill Kymlingelänken i Kista norr om Stockholm öppnas en helt ny BMW-anläggning som inreds i en befintlig byggnad som just nu expanderas med ytterligare ett våningsplan.

– Det här blir en toppmodern anläggning som kombinerar tradition och innovation och som samtidigt får en fantastisk exponeringsmöjlighet ut mot Kymlingelänken, berättar Johan Frisk.

  • I businesskonceptet Solna United öppnar Bavaria sitt Corporate Center. All företagsförsäljning utgår från den här BMW-anläggningen som utrustas med ett så kallat City showroom, det första i sitt slag. Här ska det bara finnas ett par utställningsbilar (en stor och en liten), men istället installeras ny VR-teknik som ska ta bilprovningen till en ny nivå.

– Den här VR-tekniken skapar en magisk känsla. Det känns verkligen som att du sitter i bilen samtidigt som du visuellt och in i minsta detalj kan testa dig fram till din egen favoritmodell. Vi tror och hoppas att det här är framtiden, säger Johan.

  • Samtidigt får MINI sin första egna anläggning som öppnas vid Bavarias BMW-anläggning i Danderyd.

– MINI har blivit ett populärt och etablerat märke på marknaden och är nu redo att ha en egen anläggning, säger Johan.

Mängder av nya modeller

Och det kommer inte att råda brist på nyheter att presentera i de nya (och befintliga) anläggningarna.

BMW lanserar bland annat mängder av nya laddbara modeller, några exempel här:

Under andra kvartalet släpps dessutom en helt ny modell i form av BMW 2-serie Gran Coupé

Dessutom kommer nästan samtliga av BMWs modeller, hela 80 varianter, att under året få mildhybrid-teknik som återvinner rörelseenergin vid inbromsningar och stöder förbränningsmotorn vid accelerationer. Den nya tekniken minskar bränsleförbrukningen och utsläppen samtidigt som körupplevelsen förbättras.

Den stora nyheten för MINI under året är lanseringen i mars av MINI Cooper SE – den första helelektriska modellen:

– Lanseringen av BMW X3 xDrive30e och BMW 330e Touring blir våra kanske främsta höjdpunkter under året. Det är redan populära modeller som nu kommer i elektrifierade versioner, säger Robin Larsson, Product Genius på Bavaria.

Vill ta branschen till nästa nivå

Bavarias VD Johan Frisk blickar med spänning, och lite nervositet, framåt på alla nya satsningar.

Parallellt med nyetableringar och modellanseringar ska nämligen andra delar i verksamheten inte bara rulla på som vanligt utan dessutom utvecklas:

  • Kundupplevelsen ska fortsätta att stärkas i alla detaljer.

  • Interna rutiner och processer ska utvecklas ytterligare samtidigt som arbetet med kompetens- och ledarskapsutveckling samt en gemensam företagskultur fortsätter.

  • Hållbarhetsarbetet intensifieras där bland annat ett samarbete med Vi-skogen stärkts (för varje provkörning planteras ett träd).
    Här kan du läsa mer om samarbetet med Vi-skogen.

– Vi jobbar stenhårt för att vara premiumleverantören nummer 1 och ta branschen till nästa nivå. Vi har kommit en bra bit på väg, men mycket arbete återstår, konstaterar Johan Frisk.

 

Artiklar i samma kategori