Bilköp & nyheter

8 AV 10 VÄLJER PRIVATLEASING - HÄR ÄR ALLA FÖRDELARNA

Av Bavaria Sverige Bil AB
Nästan 8 av 10 privatkunder hos Bavaria väljer numera privatleasing för att finansiera en ny BMW. För MINI är samma siffror 7 av 10. - Allt fler upptäcker att privatleasing är enkelt och bekvämt – och du behöver inte betala ett öre i kontantinsats, säger Stefan Lind, Bavarias försäljningschef för nya bilar i Kista.

Privatleasing har vuxit i popularitet allt sedan det lanserades som finansieringsalternativ för drygt fem år sedan. Tidigare var BMW 118i den absolut mest populära modellen att leasa hos Bavaria. Nu är det allt fler som väljer en laddhybrid eller elbil istället.

- Den som räknar på totalkostnaden upptäcker snabbt att en laddbar modell är ett attraktivt alternativ. Visserligen kan den ha en något högre månadskostnad, men det tjänar föraren igen på att driftskostnaden blir så låg. Dessutom är det allt fler som prioriterar att få köra utsläppsfritt, säger Stefan Lind.

Många laddbara modeller 

Både BMW och MINI har lanserat en mängd nya laddbara modeller de senaste åren – och fler är på gång. Redan nu går det exempelvis att beställa BMW iX3, den första suven med ren eldrift, och i höst lanseras BMW i4 som blir den första Grand Coupén som är helt elektrisk.

- Rena elbilar lär bli ännu mer populära efter 1 april då miljöbonusen höjs med 10 000 kronor till 70 000 kronor. Det gör att totalkostnaden för en elbil minskar ytterligare samtidigt som det öppnas allt fler laddstationer efter våra vägar vilket gör det ännu enklare att köra en elbil, säger Stefan Lind.

Här är fördelarna med privatleasing 

Stefan kan räkna upp en rad fördelar med privatleasing.

• Bekymmersfritt. Du får fri service under hela leasingperioden, max 36 månader/4000 mil, och behöver inte tänka på en eventuell värdeminskning. De enda kostnader som tillkommer är för försäkring och drift.

• Alltid ny bil. Du plockar ut en fabriksny bil och kör den tills det är dags att byta till en annan fabriksny bil – då med en reviderad kalkyl utifrån det nya val du gjort.

• Kostnadseffektivt. Totalkostnaden för att privatleasa en BMW eller MINI blir ofta lägre än att ta ett billån. Dessutom behöver du inte binda några kontanta medel vid privatleasing vilket är ett lagstadgat krav (20 procent) i samband med ett billån.

• Stor valfrihet. Hos Bavaria kan du välja fritt mellan alla modeller och tillägg, det finns inga begränsningar för vad som går att privatleasa. Däremot finns det vissa modeller vars kostnadskalkyl blir mer attraktiva vilket gör dem mer populära (se listan nedan).

De mest populära modellerna att privatleasa

Här följer en lista över de modeller som är mest populära att privatleasa hos Bavaria.

 

BMW

118i Model Sport

118i Model Sport ink metallic

118d Model Sport

118d Model Sport ink metallic

120d xDrive, Model Sport

120d xDrive Model Sport ink metallic

218i Gran Coupé, Model Sport

218i Gran Coupé, Model Sport ink metallic

330e Touring, Connected & Model Sport

330e Touring, Connected & Model Sport ink metallic

330e xDrive Touring, Connected & Model Sport

330e xDrive Touring, Connected & Model Sport ink metallic

X1 xDrive 25e, Connected & Model Sport

X1 xDrive 25e, Connected & Model Sport ink metallic

X2 xDrive 25e, Connected

X2 xDrive 25e, Connected ink metallic

i3 Charged

i3s Charged

MINI

3-D Cooper Experience

3-D Cooper S Experience

5-D Cooper Experience

5-D Cooper S Experience

Cooper Cabrio Experience

Cooper S Cabrio Experience

Clubman Cooper S Experience

Artiklar i samma kategori