THERESE ALSHAMMAR: ”MIN MINI ÄR PERFEKT FÖR SMÅBARNSLIVET I STORSTAN”

Av Bavaria Sverige Bil AB
Therese Alshammar, 42, har hittat sin optimala MINI för vardagen i Stockholms innerstad. I den rullar hon snabbt och smidigt mellan simpass, lämning och hämtning på förskola och skola och sin egen simskola. – Som en MINI är, vill jag vara, säger Therese som kört MINI sedan 2005.

Det är nu över tre år sedan Therese Alshammar avslutade sin 23 år långa simkarriär.

Med 73 mästerskapsmedaljer – bland annat två OS-silver, ett OS-brons och tolv VM-guld – är hon en av Sveriges främsta idrottare genom tiderna. 

Lanserar barnbok och badkläder
Idag bor Therese i Stockholm med sambon (och ex-tränaren) Johan samt parets två söner, som är 6 och 2 år. Hon är dubbelt aktuell i vår: Med sin andra barnbok med simning som tema – och med en badklädeskollektion i återvunnet material som hon designat i samarbete med Ellos.

– Med böckerna vill jag inspirera fler familjer till simhallen, det är härligt att läsa med barn om det man sedan gör tillsammans. Böckerna är en mix av fakta, fantasi och övningar.

”Lagom kaxig karaktär”
Therese lever som hon lär; flera gånger i veckan simmar hon med familjen. Hon driver också en simskola för barn och simtränar på egen hand: tre morgonpass i veckan.

– Vi har en eldriven lådcykel att skjutsa barnen i, men vi behöver bil för att få vardagen att fungera. Ibland lämnar jag både på förskola och skola, och åker sedan till min egen simskola.

Therese har kört olika modeller av MINI sedan 2005.

– En MINI är alltid snygg, busenkel att parkera och ger en oslagbar körglädje. Oavsett modell känns bilen härligt levande, pigg och sportig med en tydlig och lagom kaxig karaktär. Som en MINI är, vill jag vara!

Byter till laddbart
Idag kör Therese en mörkgrön MINI Countryman.

– Jag trodde att jag skulle behöva byta bilmärke med två små barn, bilbarnstolar och barnvagnar att stuva in. Men vår Countryman är optimal för vardagen i innerstan. Den är smidig att köra och parkera, har en rymlig kupé, automatisk bagagelucka och jag får enkelt in båda vagnarna. Och så är den ju vansinnigt snygg! 

Inom kort ska Therese byta till en MINI Countryman Plug-in Hybrid. Med den kan hon köra tyst och miljövänligt på el i cirka fem mil innan bensinmotorn slår på.
– El är framtiden, så bytet känns självklart. Min sambo kan ladda på jobbet, och det finns gott om laddstationer nära vårt hem. Jag som gillar fart ser fram emot att starta på el, accelerationen är supersnabb.

Klimatsmarta badkläder
Therese engagemang för hållbarhet märks också i den nya badklädeskollektionen som hon designat tillsammans med Ellos.

– För mig var det viktigt att tillverka kläderna i återvunna material så långt det gick, och när nu precis allt är återvunnet är känns det som en dröm! Jag är stolt och lycklig över det.

Therese älskar MINIs design – och har tagit med sig bilmärkets visuella känsla när hon formgett sina baddräkter och bikinis:

– Jag gillar en enkel och klassisk stil med en rolig twist. Det ska vara snyggt och stilrent men måste hända något. Jag vill att man ska haja till och känna igen mina badkläder – precis som man alltid känner igen en MINI. 

• Din bästa MINI någonsin?
Just nu är det den Countryman jag kör. Men om jag får drömma lite blir det en 50-talsblå Countryman – då bor jag i ett soligt land, som Australien, och kör till havet med en surfbräda.

• Du som är mästare på fart – hur snabbt har du kört en MINI?
– 180 alla gånger, när jag bodde i Tyskland och körde på Autobahn. Men nu med småbarn mitt i Stockholm kör jag inte så fort.

Therese Alshammar

• Ålder: 42.

• Familj: Sambon Johan Wallberg samt parets två söner sexårige Fred och tvåårige Ted.

• Bor: Lägenhet i Stockholm.

• Meriter i urval: 72 medaljer, varav 37 guld i internationella mästerskap. Har också tagit emot Jerringpriset och H.M. Konungens medalj i 8:e storleken.

• Aktuell: Med egen baddräktskollektion i återvunnet material ihop med Ellos, samt med barnboken ”Aysa och lillebror simmar” (uppföljaren till ”Aysa i simhallen”, båda Bonnier Carlsen) tillsammans med illustratören Jonas Burman.

• Första MINI: En svart-vit COOPER.

• Kör nu: En mörkgrön MINI Countryman.

Artiklar i samma kategori