MINI ELECTRIC

Av Bavaria Sverige Bil AB
Många har väntat och längtat och nu är den äntligen här: MINI Cooper SE – det ikoniska bilmärkets första helelektriska modell. – MINI som elbil är en ”match made in heaven”. Körglädjen och komforten förstärks ytterligare i det här utförandet, samtidigt som klimatavtrycket är minimalt, säger Anton Wenngren, säljare på MINI Bavaria i Solna.

Mini Cooper Electric

MINI erbjuder sedan tidigare en Plug-in Hybrid i MINI Countryman som under 2018 ökade hela 26 procent i försäljning. I en tid då allt fler funderar över laddbara alternativ har därför förhandsintresset för MINIs första helt eldrivna modell varit extra stort. När MINI Cooper SE mötte sin svenska publik för första gången, 7-9 februari på eCarExpo på Friends Arena, blev det ett bejublat framträdande. Hundratals besökare ville se och provköra den nya efterlängtade modellen.

Stort intresse för Electric Mini Cooper

–        Intresset var oerhört stort och alla hade positiva saker att säga om den nya elektriska MINI Cooper SE. Att kunna erbjuda en helt elektrisk MINI till det nuvarande programmet med fem modeller gör att MINI verkligen har ett alternativ för alla, säger Anton Wenngren.

”En glädjespridare i vardagen”
Och snart är det dags för nästa steg i lanseringen av MINI Cooper SE.

Premiär hos Bavaria

7 mars är det premiär hos de Bavaria-anläggningar som säljer MINI och då finns även demobilar på plats. Därefter levereras de första exemplaren till alla de kunder som förhandsbokat och köpt modellen utan att testa den först.

–        Intresset är väldigt stort och det ser bra ut i orderböckerna. MINI blir ensam som premiumvarumärke i detta segment med en elektrifierad bil vilket profilerar MINI varumärket ytterligare som ett urbant klimatsmart alternativ, säger Fredrik Hartman, försäljningschef för MINI på BMW Group Northern Europe.

Och vad får då ägaren av en MINI Cooper SE?
–        Framför allt en glädjespridare i vardagen som ger minimalt klimatavtryck. MINI Electric levererar oslagbar körglädje med hög komfort och är dessutom otroligt lättkörd, säger Anton Wenngren.

Fredrik Hartman tillägger:
–        MINI är körmässigt en av de mest underhållande bilar som finns på marknaden, med låg tyngdpunkt och vikt, ett hjul i varje hörn ger en körkänsla utöver det vanliga eller som vi själva gärna brukar uttrycka det ”Gokart-känsla”.

Tidlös och ikonisk design
Utåt påminner MINI Cooper SE om vilken annan MINI som helst i dess tidlösa och ikoniska design. Dock med några få undantag: E-emblemet syns runt om på bilen, fälgarna har en asymmetrisk utformning, ett tränat öga ser silhuetten av ett brittiskt eluttag i fälgmönstret och det finns gula detaljer på exempelvis grillen och backspeglarna. Måtten skiljer sig också mot den ”vanliga” modellen med tre dörrar. Cooper SE är 18 millimeter högre och 24 millimeter längre. Anledningen är att karossen ”lyfts” för att golvet, som gjorts tjockare på grund av batterierna, inte ska hamna för nära marken.

Räckvidd upp till 232 km

Innerutrymmet är däremot detsamma vilket betyder att fyra personer kan åka komfortabelt i bilen. Med en effekt på 184 hästkrafter och ett vridmoment på 270 Nm tar sig bilen från 0 till 100 km/t på 7,3 sekunder. Maxhastigheten är begränsad till 150 km/t och bilen har en elektrisk räckvidd på upp till 232 km.

Men, som Anton Wenngren, bestämt slår fast:
–        En MINI ska inte beskrivas, den ska upplevas.

Fakta om MINI Cooper SE (MINI Electric)

• Kategori: Elbil

• Grundpris: 359 000 kr

• Räckvidd el: 232 kilometer.

• Motoreffekt: 184 hästkrafter. Drivs av ett högspänningsbatteri med 96 celler med en kapacitet på 32,6 kWh.

• Förbrukning: 1,32-1,5 kW/mil

• Acceleration: 0-100 km/t går på 7,5 sekunder.

• Topphastighet: 150 km/t.

• Batterikapacitet: 32,6 kWh

• Snabbladdning: 80 % på 35 minuter.

• Bagageutrymme: 211 liter (731 liter med fällda säten)

• Utrustning: Essential Edition innehåller: PDC parkeringshjälp bak, backkamera, smarta och snygga ljussystem med välkomstljus, läsljus och väl upplysta speglar i solskydden, Connected Media med 6,5” touchskärm, uppkopplad navigation via MINI Connected med Real Time Traffic information och mycket mer.

Artiklar i samma kategori