BAVARIA BLIR PARTNERFÖRETAG TILL VI-SKOGEN

Av Bavaria Sverige Bil AB
Under 2020 kan du bidra till att bekämpa fattigdom och minska klimatpåverkan – genom att provköra BMW eller MINI på Bavarias anläggningar. För varje provkörning planteras ett träd i östra Afrika i samarbete med Vi-skogen.

– Bavarias bidrag kommer att förändra livet för hundratals bönder som lever under svåra omständigheter, säger Peter Nordengren på Vi-skogen.

Som första företag inom bilbranschen blir Bavaria långsiktig partner till Vi-skogen. Vi-skogen är en svensk biståndsorganisation som sedan 1980-talet bekämpat fattigdom och klimatförändringar i östra Afrika runt Victoriasjön – detta genom trädplantering och utbildning i hållbara jordbruksmetoder.

Peter Sjöström, marknadschef på Bavaria:
– Vi går in i det här samarbetet med stolthet och ödmjukhet. För varje provkörning som görs på någon av våra anläggningar samt för varje besvarad kundenkät planteras ett träd. Det innebär att vi i år räknar med att donera minst 600 000 kronor och därmed bidra till att minst 30 000 träd kan planteras i Afrika.

Därför gör träden skillnad.
Bavarias bidrag kommer att få avgörande effekt för många individer, intygar Peter Nordengren, affärsutvecklare på Vi-skogen.
– Det kommer att på sikt förändra tillvaron för hundratals småskaliga bönder, och det är framför för kvinnor och barn som är de som är mest utsatta. 

Träden hjälper bönderna på många sätt.
– De renar luften, men de ger också frukt, ved, byggmaterial och foder till djuren. De bidrar med skugga, binder näring i jorden och ger bördighet åt livlösa åkrar så att grödor växer bättre. Större skördar leder i sin tur till högre inkomster, som kan användas för att barn kan gå i skolan och sen vara med och utveckla gården. Bavarias bidrag går också till utbildning i jordbruksmetoder som rustar bönderna att möta klimatförändringarna som de är utsatta för.

Första samarbetet med bilbranschen.
Samarbetet, som startade redan 2019, innebär för Vi-skogen ett möte med en ny bransch.
– Bilbranschen generellt förknippas kanske inte med hållbarhet, men Bavaria och BMW gör en viktig insats genom sin stora satsning på elbilar och laddhybrider. Vi ser denna insats som en bra koppling till vår trädplantering, säger Peter Nordengren på Vi-skogen och fortsätter:
– Vi ingår partnerskap enbart med företag som har ett genuint engagemang och arbete för hållbarhet, vi är emot all ”greenwashing”.

För Bavaria är partnerskapet en naturlig del av företagets fokus på hållbarhet.
– Som återförsäljare av BMW och MINI har vi förmånen att arbeta med några av världens starkaste varumärken, som också är ledande vad gäller hållbarhet och utveckling av effektiva motorer, säger Peter Sjöström på Bavaria.

BMW säljer flest elbilar i Europa.
BMW är idag den största leverantören av elbilar i Europa. Just nu rullar fler än 320 000 laddbara BMW-bilar i världen – vilket innebär att BMW säljer fler laddbara modeller än premiumkonkurrenterna gör tillsammans. BMW har också tolv gånger utsetts till den mest hållbara tillverkaren inom bilindustrin i Dow Jones Sustainability Index.

Bara under 2020 kommer Bavaria att lansera sex nya laddbara modeller, fem från BMW och en från MINI.
– Det innebär att Bavaria kommer att ha hela 13 stycken laddbara modeller att erbjuda i slutet av året, säger Peter Sjöström.


Fakta Vi-skogen.
• Vi-skogen är en svensk biståndsorganisation som genom trädplantering och utbildning i hållbara jordbruksmetoder bekämpar fattigdom och klimatförändringar på samma gång.

• Sedan starten på 1980-talet har Vi-skogen planterat över 128 miljoner träd i östra Afrika. Bara de senaste dryga tio åren har Vi-skogen stöttat ca 2,5 miljoner människor till ett bättre liv.

Artiklar i samma kategori