BENSIN ELLER LADDHYBRID? NU VET FREDRIK VAD HAN SKA VÄLJA

Av Bavaria Sverige Bil AB
En MINI Countryman som går på bensin, mot en eldriven – vad är skillnaden? Fredrik Malm testade och jämförde de båda modellerna under ett par dagar. – Eldriften skapar ännu mer körglädje, en sådan blir det nästa gång, konstaterade Fredrik efteråt.

Fredrik Malm är en 35-årig designer som bor med sambon Sofia och wachtelhunden Alice i Vasastan i Stockholm. Paret är sedan ett par år tillbaka trogna MINI-kunder.

- Vi gillar MINI framför allt för att det är en körglad bil med en stark karaktär.

Efter att ha kört MINI Cooper under ett par år, valde Fredrik och Sofia förra året att uppgradera till en sage green-färgad MINI Countryman – en modell med bland annat fyrhjulsdrift och fem säten som standard.

- Vi ville ha en rymligare bil med ännu mer SUV-känsla, förklarar Fredrik sitt val.

Paret funderade ett bra tag på om de skulle välja den bensindrivna modellen av Countryman, eller Plug in-hybriden som kan köras både på bensin och el.

- Det känns ju helt klart fräschare och modernare med en eldriven bil, men vi valde den bensindrivna varianten för att leasingkostnaden är något lägre och för att vi saknar laddplats i garaget.

”Perfekt för alla tillfällen”

Och Fredrik har varit jättenöjd med sitt val. MINI Countryman är både rymlig, rolig – och snygg. Ett perfekt val för en designer som värdesätter ett starkt visuellt uttryck.

Dessutom bjuder den på skön komfort, vilket är viktigt inte minst vid längre resor.

- Vi använder inte bilen så mycket till vardags. Istället åker vi gärna på lite längre helgäventyr, på skidresor eller för att hälsa på våra föräldrar i Skåne och Katrineholm. Vår MINI Countryman är perfekt vid alla dessa tillfällen, konstaterar Fredrik.

Alla rätt alltså med den befintliga bilen, utom möjligen en sak; Avsaknaden av eldrift.

Fredrik och Sofia gör ofta miljövänliga val i andra sammanhang. Därför är en bil med eldrift inte bara framtiden, utan viktigt här och nu.

Testade och jämförde

Sagt och gjort. Som första steg valde Fredrik att testa en MINI Countryman Plug in-Hybrid i ett par dagar – en modell med el-räckvidd på 50 kilometer och som gör 0-100 km/h på 6,8 sekunder.

Efteråt bjöd han på många superlativ.

- Med eldrift blir körglädjen ännu större. Bilen är snabb, tyst och responsiv. Dessutom hade vår lånemodell sköna materialval i mockadetaljer och många tekniska detaljer som vi uppskattade, berättar Fredrik.

Finns det något som skulle få dig att tveka att välja en Plug-in Hybrid nästa gång?

- Näe, möjligen att leasingkostnaden är några hundralappar dyrare i månaden, men det tar vi ju å andra sidan hem i billigare driftskostnad så länge vi kör på el. Nu ser det ut som att vi också snart får tillgång till laddstolpar i vårt garage, så därefter finns det ingenting att tveka på, säger Fredrik.

Artiklar i samma kategori