BMW 4-SERIE COUPÉ ÄR HÄR (Oktober 2020)

Av Bavaria Sverige Bil AB
Distinkt, sportig och elegant. Nya generationen av BMW 4-serie Coupé är här. – Den här bilen måste bara upplevas. Den väcker ett oerhört starkt ”vill-ha-begär” med sitt vackra formspråk, säger Robin Larsson, Product Genius på Bavaria.

Det första som slår en är de mjuka vackra linjerna som kombineras med distinkta konturer. Det andra är fronten. En grill med BMW:s klassiska dubbelnjurar, men nu i modell XL. Tillsammans ger de nya BMW 4-serie Coupé en egen stark karaktär, ett nästintill ikoniskt utseende.

- Jag bara älskar den här bilen. Det är något som gör att den träder fram och bara vill synas. Många tycker att den här sportcoupén är supersnygg på bild, men blir ändå positivt överraskade när de får se den i verkligheten, säger Robin.

Och nu finns den här. Samtliga Bavariaanläggningar har nya BMW 4-serie Coupé hemma för den som vill se och provköra den nya skönheten. Leveranstiden från beställning är 10-12 veckor.

Massor av körglädje

Men nya BMW 4-serie Coupé är mycket mer än ett vackert yttre. I sann BMW-anda bjuder den på massor av äkta körglädje. En sportigt låg chassisättning, kombinerat med BMW TwinPower Turbo-motorer har utvecklat kördynamiken ytterligare. Bilen ligger perfekt på vägen, oavsett om resan sker i stadstrafik eller efter en större motorväg.

Jämfört med 3-serien Sedan är nya 4-serien både längre (476,8 cm) och bredare (185,2 cm) men lägre (138,3 cm), vilket bidrar till den sportiga känslan och uttrycket.

- Den som vill ha ett ännu sportigare utseende kan välja modellen M Sport som i en mängd detaljer och ett eget chassi vässar looken för exteriören och interiören ytterligare, säger Robin.  

Ny mildhybridteknik

BMW 4-serie Coupé lanseras med tre olika motoralternativ i fyra olika utföranden: Bensinmotorerna är 420i med en rak fyra på två liter och 184 hästkrafter, 430i med samma motor men med 258 hästkrafter samt M440i xDrive med en rak sexa på tre liter och 374 hästkrafter.

Dieselversionerna är dessutom utrustade med den nya mildhybridtekniken vilket gör att energi alstras i ett 48 voltsbatteri varje gång föraren bromsar bilen. På det här sättet reduceras både bränsleförbrukning samtidigt som bilen kan få en extra ”boost” vid exempelvis acceleration och omkörningar.

Tillvalslistan för nya 4-serien är förstås lång och går i linje med det som erbjuds vid ett köp av 3-serien eller 5-serien. En åttastegad automatlåda är standard, men som tillval finns en särskild sportautomatlåda med ett så kallat ”Sprintläge” för snabbare acceleration.

4-serien får också BMW:s senaste operativsystem till infotainmentsystemet som standard vilket innebär att flera av bilens funktioner och finesser kan uppdateras trådlöst via nätet. 

Äkta premiumkänsla

Invändigt då?

Jo, där känner alla som lärt sig uppskatta BMW:s premiumkänsla igen sig. Interiören är i stort den samma som i nya 3-serien och 5-serien. Kupén är dock placerad längre bak vilket gör att samtliga passagerare kan sitta bekvämt under resan. Mittkonsolen är vinklad för att ge föraren en känsla av att sitta i centrum.

Sportstolar är standard och bullernivån är betydligt lägre än föregångaren tack vare en vindruta med akustikglas.

Bagageutrymmet rymmer 440 liter.

Till sist, till vem vill du rekommendera nya BMW 4-serie Coupé?

- Egentligen till alla, eller rättare sagt till alla som gillar design, nytänkande och dynamisk sportighet. Bilen sticker verkligen ut, så det gör garanterat föraren också, säger Robin Larsson.

Artiklar i samma kategori