PREMIÄR FÖR NYA BMW 4-SERIE COUPÉ

Av Bavaria Sverige Bil AB
Den nya generationen BMW 4-serie är äntligen här och går inte att beskriva som annat än distinkt, sportig och elegant. – Den här bilen måste bara upplevas. Den väcker ett oerhört starkt ”vill-ha-begär” med sitt vackra formspråk, säger Robin Larsson, Product Genius på Bavaria.

Det första som slår en är de mjuka vackra linjerna som kombineras med distinkta konturer. Det andra är fronten; en grill med BMW:s klassiska dubbelnjurar, men nu i modell XL. Tillsammans ger de nya BMW 4-serie Coupé en egen stark karaktär och ett nästintill ikoniskt utseende.

Se och provkör nya BMW 4-serie Coupé

- Jag bara älskar den här bilen. Det är något som gör att den träder fram och bara vill synas. Många tycker att den här sportcoupén är supersnygg på bild, men blir ändå positivt överraskade när de får se den i verkligheten, säger Robin Larsson.

Och nu finns den här. Samtliga Bavaria-anläggningar har nya BMW 4-serie Coupé hemma för den som vill se och provköra den nya skönheten. Leveranstiden från beställning är 10-12 veckor.

Boka provkörning av nya BMW 4-serie Gran Coupé

Massor av körglädje

Nya BMW 4-serie Coupé är mer än bara ett vackert yttre. Den bjuder också på massor av äkta körglädje - i sann BMW-anda. BMW TwinPower-turbomotorer har, tillsammans med en sportigt låg chassisättning, utvecklat kördynamiken ytterligare. Oavsett om du kör i stadstrafik eller utmed en större motorväg ligger bilen perfekt på vägen.

Jämfört med 3-serien Sedan (G20) och tidigare version av 4-Serie Coupé (F32), är nya 4-serien både längre (476,8 cm) och bredare (185,2 cm) – men lägre (138,3 cm), vilket bidrar till den sportiga känslan och uttrycket.

- Den som vill ha ett ännu sportigare utseende kan välja modellen M Sport, som i en mängd detaljer och ett eget chassi, vässar looken för exteriören och interiören ytterligare, säger Robin.

Ny mildhybridteknik

BMW 4-serie Coupé lanseras med tre olika motoralternativ;

  • Bensinmotorerna är 420i med en rak fyra på två liter och 184 hästkrafter.
  • BMW 430i är rustad med samma motor men med 258 hästkrafter.
  • BMW M440i xDrive är försedd med en rak sexa på 3 L och 374 hästkrafter.

Samtliga dieselmotorer samt M440i xDrive är dessutom utrustade med den nya mildhybridtekniken som standard. Denna teknik gör att energi alstras i ett 48- voltsbatteri varje gång som föraren bromsar bilen. Bränsleförbrukningen reduceras på det här sättet och ger samtidigt en extra ”boost” vid exempelvis acceleration och omkörningar.

Lång tillvalslista

Tillvalslistan för nya 4-serien är förstås lång och går i linje med det som erbjuds vid ett köp av 3-serien eller 5-serien. En åttastegad automatlåda är standard, men som tillval finns en särskild sportautomatlåda med ett så kallat ”Sportläge” för snabbare acceleration.

4-serien får också BMW:s senaste operativsystem till infotainmentsystemet som standard, vilket innebär att flera av bilens funktioner och finesser kan uppdateras trådlöst via nätet.

Äkta premiumkänsla

Invändigt då?

Jodå, alla som har lärt sig att uppskatta BMW:s unika premiumkänsla känner igen sig. Interiören har stora likheter med den nya 3-serien och 5-serien. Däremot är kupén placerad längre bak, vilket tillåter samtliga passagerare att sitta bekvämt under hela resan. Mittkonsolen är vinklad för att föraren ska få en känsla av att sitta i centrum och få en bättre körupplevelse. BMW 4-serie Coupé är utrustad med sportstolar är standard och tack vare en vindruta med akustikglas hålls bullernivån i kupén nere.

Bagageutrymmet rymmer 440 liter.

Till sist, till vem vill du rekommendera nya BMW 4-serie Coupé?

- Egentligen till alla, eller rättare sagt till alla som gillar design, nytänkande och dynamisk sportighet. Bilen sticker verkligen ut, så det gör garanterat föraren också, säger Robin Larsson.

Läs mer om BMW 4-serie Gran Coupé

Artiklar i samma kategori