BMW 530e TOURING - SNART ÄR DEN HÄR

Av Bavaria Sverige Bil
Under september lanseras en utvecklad version av BMW 5 serie. Största nyheten är att Touringmodellen senare i höst kommer som laddhybrid med beteckningarna 530e Touring och 530e xDrive Touring, vilken lär bli väldigt populär. 5-seriens Touringmodell har en trogen kundkrets och allt fler vill ha en laddhybrid, säger Andreas Åsberg, säljare på Bavaria i Danderyd.

BMW fortsätter sin offensiva satsning på laddbara bilar. Dagens 11 modeller ska inom tre år bli 25. 5-serien finns sedan 2017 som plug in-hybrid, men då enbart i sedanmodell under beteckningen BMW 530e iPerformance.

BMW Touring - eftertraktad bland kunder 

Många BMW-kunder har sett framemot att även Touringmodellerna ska komma som laddhybrid, och nu händer det. Efter sommaren går den att beställa. Tillverkningen startar senare i höst och vid årsskiftet förväntas de första bilarna bli levererade.

Lanseringen av 3-seriens Touringmodell som laddhybrid pågår redan för fullt och intresset har varit jättestort, inte minst bland tjänstebilsförarna.

Nya BMW 5 är utrustad med eDrive

5-seriens Touringmodeller som laddhybrid kommer att ha många likheter med 3-seriens. Samtliga modeller är bland annat utrustade med det eldrivna konceptet eDrive som kombinerar det bästa av två världar; dynamiken och effektiviteteten hos en elmotor med räckvidden och komforten hos en bränslesnål förbränningsmotor.

Maximerad körglädje kombinerat med kraftigt minskade klimatavtryck med andra ord.

- Att sätta sig i någon av BMW:s laddhybrider ger en härlig framtidskänsla. Drivlinan känns både optimal och smart med en otrolig prestanda, konstaterar Andras Åsberg.

Utrustning, räckvidd & utsläpp på nya BMW 5 serie Touring

Drivlinan i 530e Touring består av en fyrcylindrig bensinmotor som tillsammans med elmotorn och med boost-funktionen aktiverad levererar 292 (183+109) hästkrafter. 0-100 km/t når man på endast 6,1 sekunder. Räckvidden på el blir 58-62 kilometer. Co2-utsläppet ligger på 43-47 gram, vilket betyder att köparna kan tillgodoräkna sig en bonus på upp till 29 300 kronor.

Sportig elegans på BMW 5 Touring

Den femte generationen av 5-seriens Touringmodeller har uppdaterats både ut- och invändigt. Exteriört har strålkastarna fram, grillen och baklamporna fått ett nytt utseende som förstärker den sportigt eleganta och lyxiga känsla som kännetecknar modellen. En känsla som fångas även i interiören.

Ny teknologi på BMW 530e

Även ny teknologi har tillförts, bland annat har mjukvaran uppdaterats med BMW Operating System 7 som styr funktionerna via den 10,25 tums stora bildskärmen (finns även som tillval i 12,3 tum).

Bagageutrymmet är som vanligt generöst tilltaget och bilen kan utrustas med dragkrok som kan dra upp till 2 000 kilo.

BMW 530 Touring - optimal för barnfamiljer

- Det här är den optimala modellen för exempelvis barnfamiljer som uppskattar stora utrymmen, härlig komfort och äkta premiumkänsla. Att den snart även kommer i ett miljövänligare alternativ, det vill säga som laddhybrid, uppskattas verkligen av kunderna, säger Andreas Åsberg.

Artiklar i samma kategori