BMW CHARGING - VÄRLDENS STÖRSTA LADDNÄTVERK

Av Bavaria Sverige Bil AB
Här en glädjande nyhet för Bavarias alla kunder som kör en laddbar BMW eller MINI. Nu lanseras BMW och MINI Charging – världens största publika laddnätverk som ger tillgång till 450 000 laddstationer.

Intresset för elbilar och laddhybrider fortsätter att öka. Mer än hälften av Bavarias nybilsförsäljningen utgjordes ifjol av laddbara bilar. Och den positiva utvecklingen förväntas fortsätta, framför allt nu när det blir betydligt enklare att ladda sin elbil efter vägarna.

Den som har eller skaffar en laddbar bil från BMW eller MINI får via ett laddkort eller en app i fortsättningen tillgång till 450 000 laddstationer runt om i världen. 160 000 av dessa ligger i Europa och i Sverige finns det i dagsläget 3 300 laddpunkter anslutna till nätverket, och fler planeras det att bli.

- Det här är en efterlängtad nyhet för både våra befintliga och potentiella elbilskunder. Efterfrågan av bättre laddmöjligheter efter vägarna är stor och därför känns det bra att kunna erbjuda den här lösningen, säger Peter Sjöström, Marknadschef på Bavaria.

- Den här tjänsten gör det enklare för kunder att välja elektriskt. E-mobilitetens framgång på marknaden är beroende av den här sortens lösningar, säger Carl Lindwall, informationschef på BMW Group i Sverige.

Enkelt att hitta laddpunkter 

Laddpunkterna finns utmarkerade i BMW:s och MINI:s navigationssystem, på hemsidan eller i BMW-appen så att föraren kan planera sin rutt och hitta den bästa och mest effektiva resplanen. Med BMW Charging har kunden därmed tillgång till ett ständigt växande nätverk av publika laddningspunkter i såväl innerstäder som parkeringsplatser och längs centrala trafikleder. Detta inkluderar även IONITY:s snabbladdningsstationer.

- IONITY:s kraftfulla laddstolpar har en kapacitet upp till 350 kW och är en nyckelfaktor i arbetet med att göra laddning lika enkelt som att tanka, säger Carl Lindwall.

Tre olika typer av abonnemang

BMW Charging-kunder kan välja mellan abonnemangen Active och Flex samt tillägget IONITY Plus.

  • Med Active betalas en rabatterad månadsavgift på 49 kr samt 3,60-4,00 kr/kWh + 0,40 kr/min efter 180 min. Det här abonnemanget passar främst den som ofta kör längre sträckor efter vägarna.
  • För Flex betalar kunden ingen månadsavgift utan priset styrs istället av laddningsoperatören. Det här passar den bilist som sällan kör längre sträckor.
  • Med IONITY Plus erbjuds ett grundpris på 137 kr/mån och en rabatterad laddtaxa på 2,88 kr/kWh mot normalpriset på 8,70 kWh/kr.

Kostnadsfritt laddkort 

För kunder som köper en ny elbil eller laddhybrid ingår månadskostnaden för Active-erbjudandet i 12 månader och de som köper en ny BMW iX3 betalar ingen månadsavgift för IONITY-tillägget de första 12 månaderna.

Laddkortet är kostnadsfritt och tjänsten har en smidig betalningslösning med automatiserad fakturering som sker månadsvis online. I BMW och MINI Charging-appen eller på kontot på hemsidan kan kunden enkelt och säkert ha koll på kostnader och laddningshistorik. Nya kunder får laddkortet vid leverans av den nya bilen och befintliga kunder kan antingen kontakta oss på Bavaria eller beställa hem kortet via BMW:s eller MINI:s hemsida.  

Artiklar i samma kategori