SVARET: DET MÅSTE DU TÄNKA PÅ NÄR DU KÖPER MILJÖBIL

Av Bavaria Sverige Bil AB
Klimatfrågan har aldrig varit så engagerande som nu och många är intresserade kring vad man kan göra för att skapa en mer hållbar framtid. En del av det är att välja rätt bil och många går i tankar kring att köra ett mer miljövänligt alternativ än tidigare. Men vad ska man tänka på för att hitta rätt? Björn Hägerström är Key Account Manager på Bavaria, och ser ett klart mönster när det kommer till vad kunder vill ha: – Trenden är tydlig, kunder vill i allt större utsträckning vara mer miljösmarta och samtidigt hitta ett bra ekonomiskt alternativ, säger han.

Sverige siktar på att bli fossilfritt fram till år 2045 och en del i utvecklingen är att förändra biltrafiken för att nå de uppsatta klimatmålen. År 2018 införde Sverige särskilda bonussystem för bilar med låga utsläpp som premierar ett mer hållbart val av fordon. I framtiden kommer Sverige också att införa miljözoner på flera platser i landet där enbart fordon som uppfyller kraven för miljöklasserna Euro 5, Euro 6 och uppåt får framföras.

eDrive Zone är en ny funktion från BMW som kommer vara standard i alla deras laddhybrider från år 2020. Med eDrive Zone kommer bilen kunna upptäcka miljözoner i städer tack vare geofencing. Då kommer bilen automatiskt växla till elektriskt körläge när den befinner sig i en miljözon. Förare kommer också kunna samla bonuspoäng på sin elektriska körning som sedan kan växlas in mot belöningar hos BMW.

Björn Hägerström är Key Account Manager på Bavaria och han är van att kunder ställer frågor kring framtiden för miljöbilar.

– Det viktiga är att välja en bil efter behov. Om du är en person som kör många mil men som har ont om laddmöjligheter passar en modern bensin eller dieselbil dig. Om du däremot har bättre möjligheter till laddning hemma eller på jobbet kan en hybridbil vara det som passar, det viktigaste är att man anpassar sin bil efter sina möjligheter, säger Björn Hägerström.

Så ser framtiden ut för elbilen

Andelen elbilar i Sverige har ökat drastiskt de senaste åren och i maj månad var en av tolv nyregistrerade bilar antingen laddhybrider eller rena elbilar. Redan 2023 kommer BMW kunna erbjuda 25 laddbara modeller. Fördelarna med att välja en elbil är många, bland annat är de billiga att ladda och många moderna elbilar är byggda för att hålla en lång tid utan att det uppstår skador på bilen. Om skador skulle uppstå är de också lätta att underhålla då de innehåller omkring 30 procent färre rörliga delar än andra bilar. Men det finns ett par saker man bör ha i bakhuvudet om man väljer att köpa en elbil, bland annat möjligheten att ladda sin bil effektivt.

– ­Väljer man en elbil bör man säkerställa att bilen är kompatibel med 3 fas för snabbare laddning och att den fungerar med både lik och växelström så att man kan ladda den på alla publika laddstationer, säger, Björn Hägerström.

Bavaria bil arbetar för att vara en rådgivande och trygg part när det kommer till att välja framtidens bil så att kunder ska känna sig nöjda när de har bestämt sig. Någonting som erbjuder en spännande utmaning i en levande bransch i ständig förändring.

– Väldigt många kunder är osäkra på framtiden och behöver hjälp när det kommer till att välja rätt bil. Många lyfter frågor kring exempelvis räckvidd, laddningstider, hur man laddar och premier. Trenden är miljösmarta bilar med motorer med eller utan fossilt bränsle blir frågorna flera och nya. Kraven på en bilförsäljare i dag är betydligt högre än för bara ett par år sedan Någonting som både är en utmaning samtidigt som det ger oss en unik möjlighet att hjälpa våra kunder att hitta något som verkligen passar dem, säger Björn Hägerström.

 

Artiklar i samma kategori