EN GYLLENE CHANS ATT TESTA LIVET MED ELBIL

Av Bavaria Sverige Bil AB
Är du sugen på en elbil – men tvekar av olika anledningar? Nu har du en gyllene chans att testa ett utsläppsfritt billiv – Bavaria erbjuder nämligen ett förmånligt upplägg med privatleasing av en BMW i3s Charged i endast 12 månader.

Intresset för elbilar blir allt större. Många avvaktar dock fortfarande med att byta ut sin fossildrivna bil på grund av osäkerhet kring elbilens räckvidd och laddmöjligheter.

Men all utveckling talar nu till elbilens fördel: Räckvidden har blivit längre, det är enklare att ladda både i hemmet och efter vägarna – och dessutom har bilarna blivit så smarta att du får utmärkt hjälp med att planera dina bilresor.

- Våga prova elbil, uppmanar Robin Larsson, Product Genius på Bavaria i Solna. Snart är det i princip lika enkelt och bekvämt att köra elbil som vilken bensin- eller dieseldriven bil som helst.

Förbättring inom flera områden

Den osäkerhet som tidigare rådde kring elbilar har minskat enligt Robin Larsson. Han påpekar att det skett markanta förbättringar inom en rad områden:

Räckvidden

Utvecklade batterier och drivlinor gör att elbilarna får en allt längre eldrift. BMW i3, som nu kan privatleasas i 12 månader, har en räckvidd på runt 30 mil. BMW iX3, den första eldrivna suven, har en räckvidd på 45,9 mil. BMW iX, som i storlek kan jämföras med X5, får en räckvidd på 60 mil, lika lång som för BMW i4, en helt elektrisk fyrdörrars Grand Coupé, som kommer i början av nästa år.

Hemmaladdning

90 procent av all elbilsladdning sker i direkt anslutning till hemmet. En husägare betalar idag bara 50 procent av kostnaden för en laddbox och standardinstallation efter avdrag för Grön teknik hos Skatteverket. Detsamma gäller för en ägare av bostadsrätt, men då behöver installationen, om den inte redan finns, göras i samråd med styrelsen. Bavaria har ett flertal attraktiva erbjudande kring laddboxar, läs mer här.

- Men även de som inte bor i hus eller bostadsrätt kan numera ofta hitta smarta laddlösningar eftersom det finns så många publika stationer. Laddkostnaden blir då något högre, men man slipper betala för en box samt installation, tipsar Robin Larsson.

Publik laddning 

Det blir allt enklare att ladda sin elbil efter vägarna, i takt med att det blir fler och fler publika laddstationer. Den som har eller skaffar en laddbar bil från BMW eller MINI får nu tillgång till 450 000 laddstationer – världen största publika laddnätverk. 160 000 av dessa ligger i Europa och i Sverige finns det i dagsläget 3 300 laddpunkter ansluta till nätverket, och fler väntas det sbli.

En modern BMW eller MINI kan ofta snabbladdas upp till 80 procent inom 40 minuter, vilket gör att väntetiden efter vägarna inte behöver bli lång.

- Dessutom blir våra bilar allt smartare. De planerar och föreslår den bästa och mest effektiva resplanen samt när och var bilen behöver laddas.

Robin Larsson uppmanar alla att prova på livet som elbilsägare, framför allt nu när Bavaria har ett leasingerbjudande för BMW i3 där bindningstiden bara är 12 månader.

- Våga prova framtiden, eller rättare sagt nutiden. Det är ett medvetet val att köra utsläppsfritt, alla som tar steget brukar bli jättenöjda, säger han.

Här kan du läsa mer om erbjudandet att privatleasa en BMW i3s Charged i 12 månader. 

Artiklar i samma kategori