NYHETER FÖR UPPDATERINGAR VIA MOLNET

Av Bavaria Sverige Bil AB
Publicerad November 2022
Äger du en BMW med operativsystemet 7 eller 8? I så fall har du den senaste tiden erbjudits en mängd automatiska uppdateringar via RSU, Remote Software Upgrade. Utvecklade elbilsrutter i navigationssystemet, ett visuellt ansiktslyft för Personal Assistent, samt möjlighet att lägga till fler fordon i ”My BMW”-appen är några av nyheterna.

Det syns inte mycket, men det märks. Nya uppdateringar via Remote Software Upgrade, eller Over the Air som det även kallas, blir allt vanligare.

Den som äger en BMW med operativsystemet 7 eller 8 (det här berör cirka 30 BMW-modeller) får pushnotiser i sin bil eller i sin BMW-app som meddelar att en ny uppdatering är tillgänglig.
Därefter tar det maximalt 20 minuter från att en förfrågan accepterats till att mjukvaran i bilen uppdaterats (tänk bara på att bilen inte kan användas under tiden som uppdateringen sker).

– Det här är en jättesmidig process som allt fler BMW-ägare upptäcker. Förr fick man vänta till nästa servicetillfälle för att mjukvaran skulle uppdateras, nu krävs det inte mer än ett par knapptryckningar innan förbättringen är installerad, säger Robin Larsson, Product Genius på Bavaria, och fortsätter:

– Vi har ju vant oss vid att annan elektronik som exempelvis Smartphones kräver kontinuerliga uppdateringar, nu kommer samma teknik på bred front inom bilindustrin.

BMW ligger även denna gång i framkant av utvecklingen och har den senaste tiden ökat tempot i de automatiska uppdateringarna.

Här är några av nyheterna:

Förbättringar av planerade laddningsrutter i navigationssystemet
I funktionen för optimerade laddningsrutter i BMW:s molnbaserade navigationssystem har både beräkningsalgoritmen och beräkningstiden förbättrats, vilket ger intelligentare ruttplanering. Mer information gällande beräknat laddningstillstånd vid ankomst och rekommenderad laddningstid har lagts till. Under rutten bearbetas livedata, så att laddningsstationer automatiskt adderas till resplanen om någon av de ursprungliga inte längre är tillgängliga. Förare erbjuds också alternativa laddningsvägar.

- Den här funktionen maximerar el-räckvidden, och minskar stressen eftersom du får aktuella uppgifter som visar när och var du bäst laddar din bil, säger Robin Larsson.

Förbättring i My BMW-appen

Senaste uppgraderingen gör det enklare att lägga till ett fordon med BMW Operating System 8 till My BMW-appen. Utöver detta utökas antalet användare som kan anslutas till samma fordon. Nu kan till exempel flera medlemmar i en familj dra nytta av personliga inställningar via sitt eget BMW ID.

- Uppdateringen är framför allt bra för stora familjer och för de som delar bil med andra. Hanteringen blir enklare och smidigare.

Front Collision Warning med bromsingrepp hjälper till att förhindra kollisioner. Senaste Remote Software Upgrade förbättrar även Front Collision Warning på BMW iX och 2 Series Active Tourer. Systemet kan nu upptäcka både mötande trafik och slutet av en bilkö för att förhindra en kollision eller minska kollisionshastigheten avsevärt i en kritisk situation.

– Alla funktioner som gör bilresan ännu säkrare är bra, konstaterar Robin Larsson.

Tillgång till BMW ConnectedDrive Store för att enkelt kunna lägga till funktioner. Med Remote Software Upgrade tillkommer åtkomst till ConnectedDrive Store i bilen för BMW iX och nya BMW 2-serien Active Tourer. I bilen får kunderna nu en överblick av alla tillgängliga tjänster och funktioner, inklusive de som redan lagts till.

- Tidigare har ConnectedDrive-portalen varit webbaserad. Nu blir det tillgänglig även i bilen vilket är bra eftersom det framför allt är då som du behöver funktionerna och butiken.

Så ser du om du har Remote Software Upgrade:

Om du är osäker på om du har tillgång till Operativsystem 7 eller 8 kan du välja följande i fordonsmenyn: Min bil › Inställningar › Allmänna inställningar› Remote Software Upgrade. Om Remote Software Upgrade visas kan du använda den här funktionen.

Artiklar i samma kategori