BILFÖRSÄKRING

Av Bavaria Sverige Bil AB
Vad behöver man tänka på när det är dags att teckna bilförsäkring?

Först och främst är det lag på att ha bilen trafikförsäkrad, om bilen inte är avställd. Men låt oss titta på vad man behöver för försäkring om man har en bil som är yngre än tre år och en som är äldre än tre år.

Hel eller halvförsäkring?

Min bil är yngre än tre år - halvförsäkring

Om din bil är yngre än tre år räcker det med att teckna en halvförsäkring. Tack vare bilens unga ålder täcks den andra halvan av vagnskadegaranti. Vagnskadegarantin på BMW och MINI gäller i tre år. I halvförsäkringen ingår normalt glas-, maskin-, trafik-, stöld-, brand-, räddnings- och rättskyddsförsäkring. 

Halvförsäkring tillsammans med en giltig vagnskadegaranti fungerar som en helförsäkring.

Min bil är äldre än tre år - helförsäkring

Om din bil är äldre än tre år har vagnskadegarantin gått ut. Detta innebär att du behöver en helförsäkring för att få vagnskadeförsäkring. Vagnskadeskyddet täcker skadorna på bilen vid en olycka, viltolycka och vid skadegörelse, även om det är du som orsakat skadan. 

Tilläggsförsäkring

Vi har givetvis olika behov beroende på vart man befinner sig i landet, hur man är som förare och hur pass försäkrad man önskar vara. Därför finns det tilläggsförsäkringar. För att lyfta några exempel som kan vara värda att begrunda:
Djurkollision - Reducerad eller nollad självrisk vid djurkollision.
Hyrbilstillägg - Ersättning för hyrbil när bilen är på verkstad.
Drulle - Ersättning för plötslig och oförutsedd skada i bilen.

Bilförsäkringen tecknas vanligtvis årsbasis så håll koll på datumet när det är dags att uppdatera eller ändra din försäkring.

Artiklar i samma kategori