STILDUON: HIT ÅKER DU PÅ MINI-SEMESTER I VINTER

Av Bavaria Sverige Bil AB
Vackra promenadstråk, restauranger med lockande mat och dryck samt hotell för skön avkoppling. Per Nilsson och Andreas Weinås, stilduon bakom den populära podden Gentlemanualen, tipsar om tio weekendpärlor runt om i Stockholm, platser som är enkla att nå med helelektriska MINI Cooper SE.

Per Nilsson och Andreas Weinås är välkända namn för många som uppskattar mode och mat och annat som hör till livets goda.   

Per var bland annat med och startade modemagasinet King och är dessutom författare till tre bästsäljande stilguider i bokform. Andreas är framgångsrik expert på välskräddat mode.

Tillsammans driver de sedan drygt två år tillbaka den populära Gentlemanualen, en stilpodd som fångar tusentals lyssnare varje vecka.

Samarbetar för andra gången

Det här är andra gången som Bavaria samarbetar med Gentlemanualen. Vid förra tillfället fick duon med den säkra stilkänslan skapa en skräddarsydd version av MINI Clubman, en särskild ”MINI Gentleman edition”.

Den här gången har Bavarias uppdrag varit ett annat: Tipsa om tio sköna platser runt om Stockholm dit man enkelt kan ta sig tur och retur med en MINI Cooper SE.

Sagt och gjort. Per och Andreas laddade den helelektriska bilen och återbesökte ställen som de genom åren lärt sig uppskatta och som passar för en helgutflykt i vinter.

Resultatet blev pärlor som bjuder på sköna promenadstråk, restauranger med lockande mat och dryck samt hotell med härlig avkoppling.

”En cool upplevelse”

Efteråt var Per och Andreas inte bara nöjda med platserna de återbesökt, utan också av den upplevelse som elbilen, en MINI Cooper SE, bjudit på.

Per är framför allt imponerad av tystnaden i bilen – och accelerationen.

- Det är verkligen en cool upplevelse i ett klassiskt varumärke. MINI har lyckats vårda sitt arv med formerna och den snygga designen. Att den dessutom är helt elektrisk gör den extra intressant, det är modernt att tänka hållbart.

En modell för Gentlemanualens följare?

- Absolut, de uppskattar lifestyle och att njuta av livet. För dem är det viktigt vilka signaler bilen sänder iväg, och här är MINI ett starkt val, säger han.

Vilka platser ska man då helst besöka i sin MINI Cooper SE? Här är stilduons tips på bästa Getaways i vinter – platser dit du tar dig tur och retur på ett fulladdat batteri.

Per Nilssons Weekend Getaways:

Ellery Beach House

”Längst ut på Lidingö ligger ett av Stockholms snyggaste och mest spännande hotell. Varva ner en hel helg i dagsängar och pooler eller nöj dig med en måltid eller fika vid någon av de öppna eldarna med utsikt över den mäktiga porten till Skärgården.”

Torö Stenstrand

”Ett av huvudstadens i särklass vackraste utflyktsmål är en karg stenstrand drygt fyra mil söder om city. Det här är vågsurfarnas paradis och om vindarna är rätt ser du, oavsett temperatur i vattnet, proffs och amatörer tampas med vågorna, som ibland blir imponerande höga här i havsbandet.”

Drottningholms och Kina Slott

”Kungafamiljen flyttade in på Drottningholms slott, beläget på Lovön väster om stan, 1981. Idag är slottet Kungaparets permanenta bostad. Kör förbi den majestätiska byggnaden och parkera på vänster sida om vägen på det som heter Karusellplan. Börja med att ta en uppfriskande promenad till Kina Slott (ett av mina, i dubbel bemärkelse, starkaste minnen härifrån är när Absolut Vodka och Jean-Paul Gaultier hade storslagen fest här runt 2004). Gå sen till Drottningholms slott, kika på vakterna och föreställ dig hur det kan ha sett ut när konditorentreprenören Roy Fares vaktade byggnaden och stoppade drottningen i tron att hon var en inkräktare.”

Ulriksdals Värdshus

”Vackert beläget vid Edsviken ligger Ulriksdals Värdshus som erbjuder en säsongsbaserad meny gjord på egenodlade råvaror. Matsalen är nyrenoverad och inhyser restaurangen Emmer som april till november fokuserar på den egna odlingen, därefter tar julbordet över.”

Artipelag

 ”Om du och ditt utflyktssällskap har svårt att bestämma er så kan Artipelag vara en lösning. Stället erbjuder nämligen en mix av kultur, natur, mat och dryck. Ta motorväg 222 mot Gustavsberg, sväng av mot Hålludden och du kommer till den vackra platsen där King Magazine intervjuade och fotograferade omslaget med Chris O´Neill.”

 

Andreas Weinås Weekend Getaways:

Björnö med lunch på bistro Björkvik

”Den perfekta söndagspromenaden med hunden, flickvännen eller en vän. Strosa runt bland de vackra klipporna och ta sedan en lunch på mysiga bistro Björkvik som erbjuder en varierad och spännande meny.”

 Weekend på Häringe slott

”För en mysig weekend eller bara en övernattning så är Häringe slott, som ligger beläget endast 25 minuter söder om Stockholm, ett utmärkt alternativ. Vill man lyxa till det rejält rekommenderar jag att testa Jussi Björling-sviten.”

 Besök och lunch på Millesgården 

För en halvdagsutflykt med närhet till Stockholm är Millesgården ett måste. En inspirerande miljö såväl ute som inne med en tillhörande trevlig lunchrestaurang.

Ruin Retreat Saltsjö-Boo 

”Den som vill fira en festlighet i en liten men exklusiv miljö eller kanske ta med vännerna på en privat middagsupplevelse borde absolut titta närmare på Ruin Retreat i Saltsjö-boo. Här finner man såväl fascinerande arkitektur som en strålande utsikt.”

Övernattning på Engholm Slott

”Ett av de vackraste slotten i Stockholms närhet är Engholms Slott som ligger beläget ca en timma söder om stan. Engsholms Slott, som det ser ut idag, byggdes som bostad så sent som 1916 av industrimannen Philip Wersén, en av grundarna till dagens Scania.

 FOTO: Milad Abedi

Artiklar i samma kategori