HÄR ÄR MIKAEL LINDGRENS NYA LAG.

Av Bavaria Sverige Bil AB
Från ishockeyhallen till bilhallen. Här är Mikael Lindgrens nya lagbygge. – Jag är glad att få fortsätta arbeta med ytterligare ett varumärke som håller elitnivå, säger han om sin nya tjänst som försäljningschef på Bavaria.

Mikael Lindgren avslutade sin roll som sportchef för Skellefteå AIK i våras. Då efter tre år på den positionen. En tid som varit rolig och spännande, men också krävande.

– Det är intensivt att vara sportchef. Med en tuff arbetsbelastning. Du ska ständigt ha koll på nya spelare, förlänga kontrakt och jobba med en trupp som förändras under och efter säsongen. Samtidigt är du en offentlig person, vilket kan vara pressande i perioder.

Men han betonar att det varit tre fantastiska år. Att han är lyckligt lottad som fått arbeta i en av Europas främsta hockeyklubbar – med ett så välkänt varumärke som Skellefteå AIK är.

– Och nu får jag fortsätta den resan med att ta mig an ytterligare starka varumärken som BMW och MINI, säger Mikael Lindgren angående sin nya tjänst som försäljningschef på Bavaria på Solbacken.

Nöjd med laget
Bavaria är en av Nordens största BMW- och MINI-återförsäljare och har funnits i Skellefteå i ett och ett halvt år. När Mikael Lindgren jämför sin tidigare tjänst med sin nya finns det många likheter.

– Vi har tydliga mål som vi vill uppnå i teamet, som vi arbetar efter varje dag. Här har vi också många olika typer av roller och personer, som behöver ro åt samma håll. Service, sälj, verkstad och kundmottagning – vi är ett lag som arbetar tillsammans och alla är väldigt duktiga på det de gör.

Han är mycket nöjd med lagbygget.

- Vi är tighta. Vi jobbar hårt för att göra det vi kan för våra kunder och att deras kontakt med oss ska gå så smidigt som möjligt. Oavsett om det är vid ett köp, under en service eller om du behöver hjälp av vår verkstad att reparera ett fel.

Håller elitnivå
Även om Bavaria är en bred återförsäljare med butiker i flera andra städer i Sverige och Norge så har avdelningen i Skellefteå stor frihet i att utforma verksamheten på det sätt de tycker är bäst.

- Alla affärer görs lokalt här i Skellefteå. Det är inte alls så toppstyrt som det kan vara i andra företag.

Dessutom är BMW en av de biltillverkare som leder utvecklingen i branschen, vilket Mikael Lindgren triggas av.

– För att använda hockeyspråk, det är elitnivå. Det är ett företag som hela tiden vill vara bäst och som ständigt pushar gränserna framåt.

 Störst i Europa
Ett exempel är företagets enorma satsning på elbilar och laddhybrider. BMW är den största leverantören av elbilar i hela Europa. Runt om i världen rullar nu fler än 320 000 laddbara BMW-bilar, vilket är mer än vad premiumkonkurrenterna har tillsammans. En omtalad bil är nya I3, som går helt på el och tar dig 30 mil på en enda laddning. En annan nyhet är att populära X1, X3 och X5 som nu finns att köpa eller leasa som laddhybrider.

– Att köra grönt är det nya svarta. Det är fantastiskt kul att få jobba inom bilindustrin i dessa tider, säger Mikael Lindgren och avslutar med att sia om hur det ska gå för Skellefteå AIK i vinter.

– Starten är viktig då det finns många unga spelare i truppen. Får de några fina vinster i början ökar självförtroendet och då kommer det här laget att gå riktigt, riktigt långt. 

Om Bavaria:
- Hittar du på Varugatan 8 på Solbacken.

- Är en av Nordens största BMW- och MINI-återförsäljare.

- Finns förutom i Skellefteå i Stockholm, Uppsala, Gävle, Östersund, Luleå, Stavanger, Oslo, Gardermoen, Haugesund, Kristianstad, Arendal, Bryne och Lillestrøm.

Artiklar i samma kategori