KÖRGLÄDJE SOM RÄCKER LÄNGRE - FÖR VARJE PROVKÖRNING PLANTERAR VI ETT TRÄD

Av Bavaria Sverige Bil AB
Publicerad Mars 2022
Som ett led i Bavarias arbete för att bidra till en hållbar framtid kommer vi under mars och april 2022 att plantera ett träd för varje provkörning som görs på någon av våra anläggningar. Initiativet är en fortsättning på det samarbete som inleddes med Vi-skogen redan 2019 och hittills har Bavaria bidragit till att över 30 000 st träd har planterats i Afrika.

– Bavarias bidrag de senaste åren har förändrat livet för hundratals bönder som lever under svåra omständigheter, säger Peter Nordengren, affärsutvecklare på Vi-skogen.

Vi-skogen är en svensk biståndsorganisation som sedan 1980-talet bekämpat fattigdom och klimatförändringar i östra Afrika runt Victoriasjön – detta genom trädplantering och utbildning i hållbara jordbruksmetoder.

Peter Sjöström, marknadschef på Bavaria:
– Vårt samarbete med Vi-skogen är något vi både är stolta och ödmjuka inför. Hela branschen har högt fokus på omställning till elektrifiering och vi har förmånen att arbeta med varumärkena BMW och MINI som ligger i framkant även när det kommer till hållbarhet. Vårt samarbete med Vi-skogen är ett led i ett större arbete som görs inom hållbarhet. Vi har hittills kunnat bidra med över 600 000 kr till Vi-skogens viktiga arbete och ser nu fram emot att öka på den siffran ytterligare under mars.  

Därför gör träden skillnad. 

Bavarias bidrag har en avgörande effekt för många individer, intygar Peter Nordengren.
– Det kommer på sikt att förändra tillvaron för hundratals småskaliga bönder, och det är framför för kvinnor och barn som är de som är mest utsatta. 

Träden hjälper bönderna på många sätt.
– De renar luften, men de ger också frukt, ved, byggmaterial och foder till djuren. De bidrar med skugga, binder näring i jorden och ger bördighet åt livlösa åkrar så att grödor växer bättre. Större skördar leder i sin tur till högre inkomster, som kan användas för att barn kan gå i skolan och sen vara med och utveckla gården. Bavarias bidrag går också till utbildning i jordbruksmetoder som rustar bönderna att möta klimatförändringarna som de är utsatta för.

Första samarbetet med bilbranschen. 

Samarbetet, som startade redan 2019, innebär för Vi-skogen ett möte med en ny bransch.
– Bavaria, BMW och MINI gör viktiga insatser genom stora satsningar på elbilar och laddhybrider. Vi ser denna insats som en bra koppling till vår trädplantering, säger Peter Nordengren på Vi-skogen och fortsätter:
– Vi ingår partnerskap enbart med företag som har ett genuint engagemang och arbete för hållbarhet, vi är emot all form av ”greenwashing”.

Sedan 2006 har BMW minskat energiförbrukningen per producerat fordon med 40 % och koldioxidutsläppen med 70 %. BMW har också tolv gånger utsetts till den mest hållbara tillverkaren inom bilindustrin i Dow Jones Sustainability Index. Läs mer om BMWs hållbarhetsarbete här

Fakta om Vi-skogen.

• Vi-skogen är en svensk biståndsorganisation som genom trädplantering och utbildning i hållbara jordbruksmetoder bekämpar fattigdom och klimatförändringar på samma gång.

• Sedan starten på 1980-talet har Vi-skogen planterat över 128 miljoner träd i östra Afrika. Bara de senaste dryga tio åren har Vi-skogen stöttat ca 2,5 miljoner människor till ett bättre liv.

Artiklar i samma kategori