MÄSTERKOCKEN HAR HITTAT EN PERFEKT FÖLJESLAGARE

Av Bavaria Sverige Bil AB
Decenniets Mästerkock Catarina König, 36, har hittat den perfekta följeslagaren i en tillvaro där nästan allt kretsar kring mat: En MINI Countryman Plug-in hybrid. – Jag bara älskar den här bilen! Den är snygg och ball och så himla praktisk för den som hela tiden tvingas packa med sig en massa matkassar, säger Catarina.

Vissa kan ha problem med att det blir för mycket mat, men inte Catarina König.

Sedan hon vann TV4-tävlingen Årets Mästerkock 2016 och uppföljaren Decenniets Mästerkock 2020 – då åtta tidigare vinnare tävlade mot varandra – har hela tillvaron kretsat kring matlagning.

Hon bloggar om mat, spelar in filmer om mat, håller kurser om mat, skapar samarbeten kring mat – och hon ger ut böcker om mat. Nu senast ”Smårätter med guldkant” som är en uppföljare till ”Mat med guldkant”.

- Jo, det har varit hysteriskt mycket jobb ett tag. Framför allt med den senaste boken då jag nästan gjorde allt själv; skapade recepten, lagade, provsmakade, stajlade, fotograferade och skrev. Men det är bara angenäma problem att jag har mycket att göra, jag älskar den här tillvaron, säger hon.

Matlagning redan till frukost

Hemma hos Catarina König i Sigtuna börjar kastrullerna ofta gå varma redan tidigt på morgonen. Sedan består arbetsdagen till stor del av att laga och provsmaka mat för att sedan kunna skapa nya recept.

Under dagen kan det bli både en och två turer till livsmedelsbutiken. ”Jag vill ju jobba med färska varor i hög kvalitet hela tiden.”

Hon beskriver sin nya MINI Countryman Plug-in Hybrid som den perfekta följeslagaren i vardagen.

- Jag har bara haft den här modellen i en månad men jag älskade den direkt jag fick nycklarna i handen. Den känns som en stor bil i en liten bils kropp. Den är både rymlig och lätt att ta sig fram med – perfekt när jag åker runt och handlar min mat eller skjutsar barnen till olika aktiviteter, säger Catarina och tillägger:

- Sen är den ju ball också. Jag vill gärna ha en snygg bil som sticker ut på rätt sätt, inte någon main stream-bil.

Gillar att köra på el

Catarina har tidigare leasat en MINI Cooper i tre år.

- Den var också jättefin. Men den här nya modellen känns mulligare på något sätt – och så känns det skönt att kunna köra på el, säger hon.

Catarinas MINI Countryman är en plug-in hybrid, det vill säga en bil som både kan drivas med el och med bensin. Räckvidden på el är cirka fem mil.

- Jag klarar i princip all min vardagskörning på el. Jag sätter bilen på laddning på kvällen, och sedan är den fulladdad på morgonen. Praktiskt – och jätteskönt. Vi har två ladduttag i vår carport, så nästa bil kommer definitivt också att vara eldriven.

Hittills har Catarina inte hunnit köra den nya bilen någon längre sträcka. Så småningom väntar dock bilresor till både sommarhuset i Båstad och fjällsemestrar i Bydalen, nära Åre.

- Även om det är skönt med eldrift känns det tryggt att kunna köra på bensin, konstaterar Catarina.

Hur ser dina planer ut nu närmast? Fler kokböcker på gång?

- Javisst, jag kommer snart att börja arbetet med en ny kokbok, har en bra idé igen. Annars blir det jobb med mina befintliga böcker och mat för hela slanten. Sedan står en sommelierutbildning väldigt högt upp på min bucket list.

Fakta

Namn: Catarina König

Bor: I Sigtuna ”Flyttade tillbaka till min barndomsstad för två år sedan”.

Familj: Maken Anders och barnen Julius 11 och Filippa 9.

Kör: MINI Countryman Plug-in Hybrid.

Intressen: Mode, golf, ridning, vattenskidor, sång, spela gitarr och umgås med härliga vänner och familj.

Bästa mattips: Ett gott bubbel med härlig löjromsdipp med chips, det är grejer det!

Artiklar i samma kategori