NY CHEF TILL BAVARIAS FÖRETAGSGRUPP

Av Bavaria Sverige Bil
Anders Lind, 46, har utsetts till ny chef för Bavarias företagsförsäljning. Han ser en avvaktande företagsmarknad som nu börjar sätta fart. – Hösten blir jättespännande. Det blir allt positivare tongångar bland kunderna samtidigt som vi öppnar nya anläggningar och kan erbjuda mängder av nya modeller, säger han.

Anders Lind har lång erfarenhet av att sälja bilar till företag. Han har bland annat jobbat 15 år på Novation i Uppsala och var under många år då ansvarig för företagsförsäljningen. 2016 blev Novation en del av Bavaria och de senaste tre åren har Anders jobbat som bilmarknadskoordinator och platschef för logistiklagret.

Sedan ett par veckor är det återigen fullt fokus på företagskunder eftersom han då tillträdde jobbet som chef för Bavarias företagsförsäljning.

 - Det känns verkligen som ett superkul jobb och en spännande utmaning. Även om jag själv har mycket att sätta mig in i så känns det tryggt att övriga gänget både är drivna och rutinerade inom området.

Lansering av nya modeller

Anders tycker att han kommer in i sin nya roll i ett spännande läge. När coronapandemin bröt ut blev många företagskunder avvaktande, men nu är det allt fler som vågar fatta beslut och teckna nya avtal.

 - Vi känner att det börjar släppa på marknaden och så sakta återgå till det normala. Sen hjälper det förstås till att vi nu även lanserar en rad nya modeller som är attraktiva bland tjänstebilsförarna.

Han nämner som exempel ett flertal laddhybrider som nu lanseras: BMW 330e Touring, BMW X1 25e och BMW 530e Touring.

 - De här modellerna är ju sedan tidigare populära tjänstebilar tack vare sin premiumkänsla med generösa utrymmen och härlig komfort. Många har ju bara väntat på att de ska komma i laddbara versioner vilket nu sker. Att de dessutom finns med fyrhjulsdrift och dragkrok gör ju inte saken sämre, säger Anders.

Han vill dock poängtera att de nya bensin- och dieseldrivna alternativen fortsatt är attraktiva.

 - För många passar de fossildrivna bilarna fortfarande bättre. Och även i dessa modeller minskar ju förbrukningen och utsläppen av koldioxid, framför allt tack vare den nya mildhybridtekniken som generar energi när föraren bromsar.

Nya eldrivna MINI Electric måste också nämnas i sammanhanget, säger han.

 - Det är en spännande modell som allt fler företagskunder upptäcker. Det är en bil som sticker ut från mängden genom sitt tydligt urbana designspråk. 

Snart premiär för tre nya anläggningar

Förutom lanseringen av alla nya modeller kommer Bavaria att öppna tre nya anläggningar inom kort.

Nuvarande huvudanläggningen i Solna stänger igen. Istället öppnas en ny anläggning för BMW i Solna United samt vid Kymlingelänken i Kista norr om Stockholm. MINI får samtidigt en ny och alldeles egen anläggning i Danderyd.

 - Anläggningen i Kista blir vår nya ”Flagship store”. Det blir en toppmodern och rymlig anläggning som dessutom blir mer lättillgänglig för kunderna. MINI har i sin tur blivit så starka att de behöver en egen anläggning, berättar Anders.

Svårslaget erbjudande

Anders Lind tycker att Bavaria generellt har ett mycket attraktivt erbjudande till sina kunder. BMW och MINI är starka och populära varumärken som kan påvisa en låg totalkostnad, två faktorer som alltid är viktigt för företagskunderna.

Dessutom jobbar organisationen inom företagsförsäljningen varje dag hårt för att ge kunderna bästa möjliga service, löftet är att ”Vi ordnar allt – alltid”.

 - Vi vill skapa unika upplevelser för våra kunder. När vi kan kombinera bästa service med de mest attraktiva bilarna är vi svårslagna, konstaterar Anders.

Artiklar i samma kategori