BMW 3-serie Sedan – Läs mer och provkör
BMW 3-serie Touring - Läs mer och provkör

EFTERLÄNGTAD FACELIFT AV BMW:S 3-SERIE: ”BÄTTRE OCH VASSARE ÄN NÅGONSIN”

Av Bavaria Sverige Bil AB
Publicerad Maj 2022
”En grymt uppskattad modell som nu blivit ännu bättre och vassare!” Så beskriver Robin Larsson, Product Genius på Bavaria i Stockholm, BMW:s 3-serie som nu relanseras för att attrahera gamla och nya kunder ytterligare några år framöver.

BMW:s 3-serie lanserades 1975 och är sedan dess en av bilhistoriens mest populära modeller. Genom årens lopp har 3-serien modifierats varsamt för att dess klassiska, sportiga karaktär inte ska gå förlorad.

Enligt Robin Larsson skrivs nu ytterligare ett kapitel i modellens framgångsrika historia.

– Jag tycker 3-serien nu blivit ännu sportigare och distinkt. Det är framför allt tre delar som jag gärna vill lyfta lite extra i nya versionen – digitaliseringen, drivlinan och utrustningen, säger han.

BMW Curved Display
Digitaliseringen först. Nya versionen av 3-serien är, precis som i de nya elektriska modellerna BMW i4 och BMW iX, utrustad med BMW Curved Display. Lösningen förenar en 12,3 tums bred kombiinstrumentdisplay med en 14,9 tums bred Control Display och bildar på så sätt en stor böjd skärm som i ett stycke är vänd mot föraren.

Utöver detta tillkommer BMW Operating System 8, en helt ny generation av infotainment- och operativsystemet samt de senaste innovationerna inom autonom körning och parkeringsassistans.

Nyheter i alla drivlinor
Nya 3-serien kommer i samtliga drivlinor och med en mängd olika utrustningspaket. Det här gör det enkelt att skräddarsy sin egen modell utifrån önskemål.

Den som är sugen på en laddhybrid kan välja mellan BMW 330e och 330e xDrive. Valmöjligheter för bensindrivet är ännu bredare med 320i, 320i xDrive, 330i, 330i xDrive samt prestandaversionen M340i xDrive. Dieselutbudet är lika brett med 320d, 320d xDrive, 330d, 330d xDrive och prestandaversionen M340d xDrive.

Förändringar både bak och fram
Exteriört då? Jo, även här har det hänt en hel del. Framtill har bland annat dagljuslamporna (DRL) fått ny look, spoilern har ändrat form och fått ett större luftintag och ribborna i njurarna har nu en mittskåra så att det ser dubbla ut.

Baktill har reflexglasen numera en stående position och placerats långt ut i hörnen på stötfångaren samtidigt som avgasrören blivit ännu mer kraftfulla.

”Bättre och vassare”
Robin Larsson är övertygad om att den nya uppdaterade versionen av 3-serien kommer att göra succé.

– 3-serien är en grymt uppskattad modell som nu blivit ännu bättre och vassare. Vi har precis öppnat upp för beställning av de nya modellerna och intresset är jättestort. Med tanke på att vi haft orderstopp för 3-serien en tid känns det nu nästan som att vi öppnat Gröna Lund, säger Robin och skrattar.

Hur lång är leveranstiden?
– I det här fallet ligger vi på en mer normal nivå. Den som beställer sin bil idag kan räkna med leverans någon gång i augusti, september.

Artiklar i samma kategori