NYA MINI COUNTRYMAN: MINIS STÖRSTA UPPDATERAS.

Av Bavaria Bil AB
Senaste generationen MINI Countryman lanserades 2017 och har sedan dess etablerat sig som en kompakt och allsidig familjebil med den traditionella MINI-tvisten. Nu är tiden inne för en uppdatering av både teknik och design.

Sedan den första generationens MINI Countryman lanserades år 2010, har den varit en riktig pionjär. Den första modellen blev, med sin längd på över 4 meter och sina 5 dörrar, 5 säten och fyrhjulsdrift, MINIs inträde i ett nytt segment och en större kundgrupp. Den MINI-typiska ett-hjul-i-varje-hörn, i kombination med en högre markföring, bidrar till att MINI Countryman trivs lika på asfalt som det gör på grus eller på våra svenska vintervägar. MINI Countryman utgör nästan 30 procent av all den globala försäljningen av det brittiska bilmärket.

Små detaljer på MINI Countryman – stora meningar

MINIs säregna designuttryck har alltid varit lekfullt, där själen ofta sitter i detaljerna. Nya MINI Countryman bygger på det traditionella receptet, men har fått ett antal nya designelement som skiljer sig från sin föregångare.

Fronten på Countryman

Den nya fronten kännetecknas främst av skarpare linjer i stötfångaren med ett sportigare uttryck. Både de horisontella och vertikala linjerna framhävs tydligt. Mellan de markanta LED-dimljusen finns också en ny frontspoiler. LED-strålkastare med ett antal funktioner är nu standard. Som tillval erbjuds adaptiva LED-strålkastare som anpassar sig automatiskt i olika körsituationer och för mötande trafik.

Speciella bakljus

Sett bakifrån lägger man snabbt märke till de speciella bakljusen, där det brittiska arvet tydligt framträder med ljusdesignen av Union Jack. Kommer man närmare bilen, ser man också att själva lyktglaset har en skulpterad utformning. På stötfångaren bak känner man igen de skarpa linjerna från fronten, de tydliga vertikala elementen och en ny design på diffusorn.

Uppdateringar på interiören 

Interiören har också fått sina uppdateringar och nya funktioner, både synliga och icke synliga. Sportratt är nu standard i alla modeller och infotainmentsystemet har fått nytt innehåll. Mest iögonfallande är den nya digitala instrumenteringen bakom ratten. Den 5” stora skärmen får också sällskap av en 8,8” stor touchskärm om så önskas. Som för varje MINI, är möjligheterna många för den som önskar en personlig anpassning av sin bil genom ett brett spektrum av färger och tillbehör.

  • Motorn i Cooper ALL4 har en 3-cylindrig bensinmotor på 136 hk med vridmoment på 220 Nm. 0-100 km/t avverkas på 10,1 sekunder och toppfarten nås vid 202 km/t.
  • Cooper S ALL4 har en 4-cylindrig motor på 178 hk. Sprinten 0-100 km/t gör den på 7,3 sekunder och toppfarten nås vid 222 km/t.
  • Som tidigare nämnt är den mest sålda Mini Cooper-modellen den populära plug-in-hybriden MINI Cooper S E Countryman ALL4 . Här drivs framhjulen av samma motor som Cooper S ALL4, medan bilens bakhjul drivs av en elektrisk motor. Detta ger tillsammans en samlad motoreffekt på 220 hk samt ett vridmoment på 385 Nm.
  • Batteriet har en kapacitet på 9,6 kW och ger plug-in hybriden en elektrisk räckvidd på upptill 52 km (WLTP). 0-100 km/t tar endast 6,8 sekunder och toppfarten nås vid 196 km/t.

  • Den senaste tiden har MINI, med goda erfarenheter, strukturerat utrustningsnivåerna till tre alternativ. ”Essential” är en bra utrustad basmodell, ”Experience” innehåller en bra blandning av olika extrautrustningar, medan ”Maximize” praktiskt taget har all extrautrustning inkluderad.

MINI Countryman - flexibel bil för alla

– Nya MINI Countryman är en flexibel följeslagare både i stan och på landet och vi vet att våra kunder värdesätter premiumkvalitén i bilen. På den nordiska marknaden utgjorde modellen 40 procent av försäljningen i fjol. Det är plug-in modellen som är förstavalet för väldigt många av våra kunder, både som privatbil och tjänstebil, säger Anders Brocknäs, nordisk MINI-chef.

MINI Cooper Countryman - produktionsstart juli 2020

Produktionen av nya MINI Countryman startar i juli 2020 och de första bilarna förväntas att landa i augusti 2020.

Läs mer och hitta fler bilder i den globala pressreleasen här.

Artiklar i samma kategori