Bilköp & nyheter

NYA SKATTEREGLER ÖKAR INTRESSET FÖR BEGAGANDE BILAR

Av Bavaria Sverige Bil AB
1 april trädde de nya reglerna för bonus-malus i kraft, vilket i många fall betyder högre skatt och förmånsvärde på nya bilar. - Vi räknar med att efterfrågan på våra begagnade bilar nu blir ännu större eftersom bilar registrerade före 1 april inte omfattas av de nya reglerna, säger Mattias Svedh, säljansvarig för begagnade bilar på Bavaria i Uppsala.

Skattesystemet bonus-malus, som introducerades 2018, förändras under det här året på en rad punkter vilket Bilguiden tidigare berättat om. Läs mer här.

Bland annat höjs fordonsskatten för alla nyregistrerade fordon som har ett högre koldioxidutsläpp än 90 gram/km. För exempelvis en ny bil med ett utsläpp på 133 g/km ökar skattekostnaden med 1 560 kr per år från 1 april, medan motsvarande belopp för en bil som släpper ut 155 g/km är 2 285 kr. På transportstyrelens hemsida är det enkelt att själv jämföra kostnaden för fordonsskatten före och efter 1 april 2021.

Het marknad ännu hetare

De höjda skattekostnaderna förväntas öka trycket ytterligare på den redan heta marknaden för begagnade bilar.

- Vi har haft en riktigt stor efterfrågan allt sedan första chocken efter pandemiutbrottet lagt sig. Mars förra året var stendött, sedan blev april plötsligt en rekordmånad. Därefter har vi haft ett konstant tryck på våra begagnade bilar, berättar Mattias Svedh.

Anledningen är att många i pandemins spår valt att byta bil för att semestra på hemmaplan eller för att undvika kollektivtrafiken.

Just nu har Bavaria ett lager om cirka 450 begagnade bilar är ute för försäljning, 392 av dessa är BMW, 22 MINI och resterande är andra märken. Alla bilar presenteras på Bavarias hemsida senast 24 timmar efter att de kommit in.

- Kundresan börjar nästan alltid online och avslutas hos oss i bilhallen. Numera säljs faktiskt över hälften av våra begagnade bilar utan att kunden först har provkört eller sett bilen fysiskt, berättar Mattias Svedh.

Vad är förklaringen till utvecklingen?

- Dels blir det allt vanligare att vi presenterar bilarna i videomöten, dels känner sig kunderna ofta trygga i de garantier vi erbjuder. Har man en gång handlat av oss så vet man även om i vilket gott skick våra bilar är.

Bavaria erbjuder många fördelar 

Mattias lyfter fram en rad fördelar med att köpa sin begagnade bil hos Bavaria.

  • Kundbemötande

- Vi vill göra allt för kunden, alltid. Vi är inte här för att sälja en bil, utan för att hjälpa kunden att hitta rätt bil.

  • Garantier

- Genom BMW Premium Selection erbjuder vi 1 års garanti på alla certiferade BMW Premium Selection bilar och 7 dagars bytesrätt på alla köp. Dessutom erbjuder vi förmånliga serviceavtal och finansieringsalternativ.

  • Utbildning

- Våra Product Genius erbjuder en omfattande genomgång av bilens alla funktioner. Därefter har kunden alltid en kunnig kontaktperson att vända sig till så snart en fråga dyker upp.

 

Artiklar i samma kategori