PREMIÄR FÖR BMW i7 - ETT ELEKTRISKT FLAGGSKEPP I LYXBILSSEGMENTET

Av Bavaria Sverige Bil AB
Publicerad Oktober 2022
Exklusiv, kraftfull och cirka 60 mils el-räckvidd. Snart är det premiär för BMW i7 – ett elektriskt flaggskepp i lyxbilssegmentet som har mängder av gemensamma lösningar med syskonet Rolls-Royce kommande elbil. – BMW i7 är en bil för alla som bara nöjer sig med det bästa, konstaterar Jacob Smedeby, Product Genius på Bavaria i Uppsala.

Det har nu gått 45 år sedan den första generationen av BMW:s 7-serie lanserades.

Allt sedan premiären har 7-serien tjänat som modell för att lansera nya tekniska innovationer. Så också denna gång. Nya och helt elektriska BMW i7 innehåller mängder av nyheter som återigen visar att BMW vill leda utvecklingen, inte bara följa den.

Ta bara det rymliga passagerarutrymmet som exempel. Förutom högsta komfort sätter det en ny standard för underhållning. Nyheten BMW Theater Screen består av en ultrabred 31-tumsskärm med 32:9 panoramafönster och 8k-lösning. Skärmen är utrustad med smart TV-funktion och breder ut sig horisontellt över nästan hela interiören.

Till detta kommer en unik ljudupplevelse från Bowers & Wilkins Surround Sound System som är utrustad med 4D-teknik, 35 högtalare och en effekt på 1 965 watt.

– Det här tar passagerarkänslan till en helt ny nivå. Det är bara att fälla stolarna i baksätet i liggläge, sätta på sin favoritserie från Netflix och njuta, konstaterar Jacob Smedeby som nyligen fått en demonstration av nya BMW i7.

Innovativ användarupplevelse

I interiören är det fokus på en innovativ användarupplevelse med den senaste generationen av operativsystemet iDrive som möjliggör digital uppdatering och köp av nya funktioner längre fram.

Utöver BMW Curved Display, där två informations- och infotainmentskärmar smälter samman, ger en ny typ av ljus- och funktionslist på panel och dörrar, en extra upplevelse – både visuellt och genom beröring.

 Det är så läckert med den två centimeter breda LED-belysningen som ändrar färg och ger olika illusioner. Förutom att denna Interaction Bar är en snygg designdetalj har den också en funktionell betydelse. Bland annat genom att den kan blinka rött och på så sätt varna andra cyklister och bilister om det skulle hända något, säger Jacob Smedeby.

Många gemensamma lösningar

Exteriört har det exklusiva utseendet förstärkts, mycket tack vare att BMW i7 använder samma bottenplatta, samma motorer och samma typ av batterier som numera BMW-ägda Rolls-Royce kommande elbil.

Spårvidden har utökats både fram och bak vilket ligger till grund för den storartade och kraftfulla designen.

– BMW i7 har nu blivit större, bredare och längre, här finns tydliga drag av syskonet Rolls-Royce. Med rakare och aggressivare linjer har det exklusiva utseendet och limousinkänslan stärkts, säger Jacob Smedeby.

Nya BMW 7-serien kommer i en rad exklusiva exteriörfärger, inklusive speciella varianter som kombinerar två färger, där den övre och nedre delen av karossen har olika färger.

Med ”Iconic Glow” är positionsljus, varselljus och blinkers omgivna av exklusivt Swarowski-glas i kristall. Strax under dessa hittas Matrix LED-enheter för halvljus och helljus med nya funktioner. De distinkta BMW-njurarna kan också lysas upp – både när bilen står stilla och är i rörelse.

Snart möjligt att provköra

BMW i7 xDrive60 heter modellen som initialt kommer att lanseras på den svenska marknaden, medan två varianter av laddhybrider, BMW 750e (480 hk och en el-räckvidd på 80-90 kilometer) samt BMW 760e (560 hk och en el-räckvidd på 80-90 kilometer) börjar att produceras i februari nästa år.

BMW i7 xDrive60 har en totaleffekt på 544 hästkrafter, gör 0-100 på 4,7 sekunder och har en toppfart på 240 km/h. Med en förbrukning på 18,4 kWh till 19,6 kWh har bilen en räckvidd på 590-625 kilometer.

Genom AC-laddning på 11 kW laddas batteriet från 10 till 100 procent på 9,5 timmar. Med DC-laddning laddas batteriet under optimala förhållanden från 10 till 80 procent på 34 minuter. Den uppdaterade laddningskurvan gör att BMW i7 kan nå en räckvidd på 170 km på endast 10 minuters laddning.

BMW i7 går att boka för köp redan nu och från 3 december finns modellen för provkörningar på en rad Bavaria-anläggningar: I Kista, Danderyd, Solna, Uppsala, Gävle, Östersund, Skellefteå och Luleå.

 Vi längtar efter att få erbjuda våra kunder provkörning av nya BMW i7 som blir ytterligare ett alternativ för alla som vill köra utsläppsfritt. Det är verkligen en bil som måste upplevas, säger Jacob Smedeby.

Artiklar i samma kategori