PREMIÄR FÖR NÄSTA GENERATIONS MINI

Av Bavaria Sverige Bil AB
MINI fortsätter att göra starka avtryck på bilmarknaden. Nu är det premiär för en omfattande uppdatering och redesign av den ikoniska modellen. - De har på ett magnifikt sätt skapat en ännu fräschare och modernare bil, konstaterar Jonas Lindhé, Brand Manager för MINI på Bavaria.

Rekordförsäljning, premiär för första egna anläggningen, lansering av den första helt elektriska modellen… 2020 var minst sagt ett händelserikt år för MINI och Bavaria.

Och 2021 fortsätter på den inslagna vägen. Nu genomförs en omfattande uppdatering för MINI 3-dörrar, MINI 5-dörrar och MINI Cabriolet. Den ikoniska modellen förändras både exteriört och interiört.

I mitten av april kommer de första exemplaren av de uppdaterade modellerna till Bavarias nya MINI-anläggning i Danderyd. Då är det fritt fram att provköra ”nya” MINI för den som vill.

- Men vi har flera kunder som köpt den nya modellen osett, de första leveranserna sker redan i mitten av april. Alla som nu beställer en ny MINI får förstås en bil med alla de nya uppdateringarna, säger Jonas Lindhé.

Han är väldigt nöjd med de förändringar som genomförts.

- Det är inget enkelt uppdrag att utveckla en stilikon som MINI, hur förfinar man en Picasso? Men i det här fallet har varumärkets designers lyckats fullt ut. Nya MINI känns ännu kaxigare och mäktigare, utan att arvet på något sätt gått förlorat.

Unik takfärg som skimrar

Framför allt är det bakpartiet samt fronten som blivit extra uttrycksfull. Vissa linjer har förlängts och fronten domineras av den typiska MINI-grillen, med formerna av en hexagon samt de runda strålkastarna.

- Den nya designen är modernare, fräschare och tydligare. Allt följer ett övergripande spår som går ut på att göra MINI renare; mindre komplexitet och mer individualitet, säger Oliver Heilmer, chef för MINI:s designteam.

Ett av MINI:s mest karaktäristiska designinslag är de kontrasterande färgerna mellan tak och kaross. För MINI 3-dörrar och MINI 5-dörrar kommer nu en innovativ variant på takfinish: Multitone Roof som skapas med en ny målarteknik där tre färger målas efter varandra innan de hunnit torka. Detta ger små avvikelser i färgmönstret vilket gör att varje MINI med Multitone Roof är unik.

- Takfärgen blir skimrande och skiftar karaktär utifrån yttre vädermässiga förutsättningar, berättar Jonas Lindhé.

Uppdaterad interiör

Även interiören har uppdaterats rejält. Bland nyheterna finns bland annat sportsäten vars klädsel består av 100 procent återvunnet material, samt en nydesignad sportratt i läder med multifunktionsknappar som standard.

Premiumkänslan har stärkts ytterligare med en 8.8 tums touchscreen i färg, touchstyrda favoritknappar och ytor med Piano Black högglansfinish som standard.

I fortsättningen ska det även bli enklare att välja sin MINI. I fortsättningen finns bara två olika paketeringar; Experience som är ett välutrustat standardpaket eller Maximise som erbjuder ytterligare funktioner.

- Basnivån på utrustning har nu höjts rejält, utan att priset för exempelvis privatleasing ökat. Det beror framför allt på att andrahandsvärdet för en MINI fortsätter att öka. Sedan går det förstås att göra ytterligare personliga tillval för den som vill. Målet är nu att göra det ännu enklare för kunden utan att minska möjligheten att göra den personlig, säger Jonas Lindhé.

Artiklar i samma kategori