PREMIÄR FÖR VÄRLDENS FÖRSTA ELEKTRISKA MINI CABRIOLET

Av Bavaria Sverige Bil AB
Publicerad April 2023
Är du sugen på att köra världens första elektriska cabriolet från MINI? I så fall gäller det att vara snabb på gaspedalen. MINI Cooper SE Cabriolet som nu lanseras produceras nämligen bara i 999 exemplar.”Vi får en handfull bilar till Bavaria. Lycklig är den som skyndar sig och kommer över ett exemplar”, säger Mattias Andersson, säljare på MINI Bavaria i Danderyd.

Det bästa av två världar. Så skulle MINI Cooper SE Cabriolet också kunna beskrivas. Det är nämligen en korsning av två redan jättepopulära modeller: helt elektriska MINI Cooper SE samt MINI Cabrio.

Nya MINI Cooper SE Cabriolet produceras dock endast i 999 exemplar så det gäller att vara snabb i tanken för den som är sugen på världens första elektriska cabriolet från MINI. Den nya modellen kommer i ett standardutförande, kostar 690 000 kronor och levereras med start i juni i år.

- Det här blir en superexklusiv bil både med tanke på den begränsade upplagan, och att den utrustas med en rad väldesignade och högkvalitativa detaljer, säger Mattias Andersson.

Till den kategorin hör bland annat att dörrtrösklar och sidoemblem pryds med siffrorna 1/999 samt att en rad detaljer, bland annat start- och stoppknappen, görs i gula färgaccenter.
Exteriört finns MINI Cooper SE Cabriolet tillgänglig i två olika färger, Enigmatic Black och White Silver. Sportsätena kommer med en MINI Yours Leather Lounge-design som omfattar både sätesvärme och justerbart lårstöd. Den multifunktionella sportratten i Nappaläder kan också värmas upp och bidrar till ökad körglädje och körkomfort.

Körglädje och frihetskänsla

MINI Cooper SE Cabriolet använder drivlina och batteripaket från MINI Cooper SE. Den lilla elmotorn på 184 hk möjliggör en särskilt harmonisk viktfördelning vilket ger en smidig och lätthanterlig körning som framhäver den gokartkänsla som MINI är känd för. 0-100 km/h avverkas på 8,2 sekunder.
– Det här blir en otroligt rolig bil att köra. Tänk dig en elektrisk gokart med perfekt väghållning där du dessutom kan addera den frihetskänsla som en cabriolet ger, säger Mattias Andersson.
Apropå frihet så ger räckvidden på 201 km (WLTP) möjlighet att ta sig långt utanför stadsgränserna. Och skulle vädret inte vara perfekt går det alltid att fälla upp det elektriska textiltaket med typiska Union Jack-mönster i hastigheter upp till 30 km/h.

Viktig information i synfältet

Förutom många andra högkvalitativa funktioner kompletteras cockpiten av eDrive-tjänster som är bekanta från MINI Cooper SE. Dessa ger föraren information om bland annat energiförbrukning, räckvidd och tips för en ekonomisk körstil. Under körningen projiceras all viktig information på MINI Head-Up Display. Under längre körningar höjs komforten genom Active Cruise Control och MINI Driving Assistant, som ingår som standard.

Och vad händer för den som missar racet nu och inte hinner skaffa sig en MINI Cooper SE Cabriolet?

- Då skulle jag rekommendera att antingen köpa en MINI Cabrio, en av våra absolut bäst säljande modeller, eller helt elektriska MINI Cooper SE som också är väldigt populär. Enklast är dock att komma in till någon av våra Bavaria-anläggningar så kan vi berätta mer om alla möjligheter som finns, säger Mattias Andersson.

Artiklar i samma kategori