PRIVATLEASING - SMIDIGT, TRYGGT OCH ENKELT

Av Bavaria Sverige Bil AB
Vill du ha en ny BMW eller MINI utan att betala insats eller ta ett lån? I så fall är privatleasing bästa lösningen för dig. Och det bästa av allt? Hos Bavaria kan du välja fritt mellan alla modeller och tillägg, det finns inga begränsningar för vad som går att privatleasa.

Privatleasing av bilar har blivit allt populärare de senaste åren. Inte konstigt med tanke på att det är ett smidigt, tryggt och enkelt sätt att ha tillgång till en ny bil som är säker och miljövänlig. Du behöver ingen kontantinsats och fri service ingår. Du betalar en fast avgift varje månad och det enda extra som tillkommer är kostnaden för försäkring och drivmedel.

Efter 36 månader lämnar du tillbaka bilen och väljer, om du vill, en ny. Du behöver inte tänka på att sälja bilen eller bekymra dig för hur stor värdeminskningen blir.

Här listar vi några av de vanligaste frågorna vi får kring privatleasing.

Vad är privatleasing?
Privatleasing innebär att du hyr en valfri ny bil ur vårt modellprogram under en avtalad period, vanligtvis 36 månader. Efter avtalsperioden kan du välja en ny modell att leasa.

Vad kostar privatleasing?
Månadskostnaden baseras på vilken modell och vilka tillägg du väljer ur vårt breda program.

Vad ingår i leasingavtalet?
I avtalet ingår BMW Service Inclusive eller MINI Service Inclusive vilket gör att du aldrig behöver oroa dig för underhållskostnader. Under avtalet kan du köra fritt utan extra kostnad upp till 4 000 mil.

Vad kostar det om jag kör fler mil?
Varje mil utöver avtalet kostar 12.50 kronor/mil.

Jag vill att det ska ingå fler mil än 4 000 mil i avtalet, går det?
Javisst, men kostnaden justeras utifrån hur många mil du lägger till.

När kan jag hämta ut min nya bil?
Om bilen finns på plats när du skriver på leasingavtalet kan du få den direkt, annars hämtar du ut den när den är leveransklar.

Hur gör jag enklast med försäkringen?
Med din nya BMW eller MINI ingår två veckors ”fri-rulla-ut”-försäkring när du finansierar den med BMW Financial Services. Efter två veckor får du välja om du vill fortsätta med BMW/MINI originalförsäkring med en extra förmånlig premie.

Hur förväntas jag sköta om bilen?
Genom att sköta om din bil och lämna in den på service i enlighet med bilens intervallsystem kan du undvika onödiga kostnader för onormalt slitage vid avtalstidens slut. När bilen indikerar att det är dags för service bokar du en tid och lämnar in den hos oss på Bavaria.

För att det ska vara enklare för dig att hålla reda på vad normalt slitage innebär får du en återlämningsguide kort efter att du hämtat ut din nya bil.

Kan jag överlåta ett kontrakt för privatleasing?
Du kan överlåta kontraktet till en annan privatperson. En kreditupplysning tas då på den person som övertar kontraktet. En överlåtelse kostar 2 500 kronor som betalas av den första kontraktsägaren.

Kan jag avbryta kontraktet i förväg?
Du har möjlighet att bryta kontraktet när du vill, men är då skyldig att betala 35 procent av de resterande månadskostnaderna samt eventuell skillnad mellan bilens marknadsvärde och bilens ”bokvärde”. Om marknadsvärdet är exempelvis 210 000 kronor och bokvärdet hos BMW Finans är 230 000 kronor måste du betala mellanskillnaden på 20 000 kronor.

Kan månadskostnaden ändras under avtalstiden?
Ja, månadskostnaden kan justeras om det sker en generell höjning av räntorna som är drastisk. BMW Finans har en rörlig ränta i alla sina finansieringsupplägg.

Artiklar i samma kategori