PUBLIKREKORD FÖR ELBILSMÄSSAN ECAREXPO 2023

Av Bavaria Sverige Bil AB
Publicerad Februari 2023
Vi var på plats när den stora elbilsmässan eCarExpo genomfördes på Friends Arena, i Solna. En mängd spännande elbilar ställdes ut, som exempelvis BMW:s flaggskeppsmodell i7, och publikfavoriten BMW iX1. Flera koncept fanns också utställda, däribland Mini Concept Aceman. Vi har pratat med några av aktörerna som var med på mässan.

1. Hur har eCarExpo varit?
2. Vilken är din favoritmodell hos BMW?

Jens Trulsson, reporter på Motormagasinet:

1. Jag gillar att eCarExpo växer. Jag har varit med som observatör från start när mässan fanns i Nacka Strand, och det är jättekul att den är en etablerad mässa idag. Biltillverkarna tycker det är värt att ta med bilkoncept. Förut behövde man resa över hela Europa för att besöka en sådan mässa. Nu är vi här.

2. Min favoritmodell är BMW i7. Jag blev glatt överraskad av BMW i7, och jag gillar den skarpt. Utseendet kan förbättras, men inuti är den sagolikt mysig. Den slår Mercedes EQS med hästlängder gällande komfort. Det är en riktig bil. i7 har ordentlig takhöjd, både i fram- och baksätet. Samtidigt har den flera roliga funktioner, som exempelvis skärmarna i baksätet som styr komforten.

 Jens Trulsson, Motormagasinet

Marcin Stepman, Blockets motorexpert, men är på mässan som privatperson:

1. Jag tycker det är jättespännande med eCarExpo eftersom det är så många nya modeller som visas. Man ser verkligen det som komma skall, men även modellerna som redan finns ute hos bilförsäljarna. Vi besökare får även klämma och känna på bilarna, vilket är kul. Det är även intressant med att träffa alla partners, och se hur det går att lösa laddinfrastrukturen hemma. Sedan är bilarna väldigt fina.

2. BMW 7-serie, årsmodell 2002 – 2003, då modellen fick den nya karossen. Helt elektriska BMW i7 har faktiskt lite vibbar av den versionen av 7-serien. Det tycker jag är väldigt häftigt, den ultimata lyxen.

Björn Hoffman, representerar konsumentorganisationen Elbil Sverige:

1. eCarExpo har varit givande. Det är trevligt att mässan växer för varje år. Det är ingen nischmässa längre. Det finns ingen annan elbilsmässa som är större i Norden. Elbilar börjar bli mainstream och marknaden mognar.

2. Jag har provkört BMW iX. Den var väldigt trevlig.

Robert Nilsson, vd för Svensk Fordonsladdning, erbjuder helhetslösningar, inriktad på DC-laddning:

1. Det är andra året i rad som vi har ställt ut här på eCarExpo. Fredagen är vår höjdpunktsdag, branschdagen. Det har varit bra tryck på förmiddagen, men jag tycker det var bättre rusch i Göteborg. Det här är en rolig mässa och vi gillar den. Alla aktörer är här, med många nyheter.

2. Då säger jag BMW iX1. Det verkar var den nya folkbilen.


Anton Paganderth, representerar BMW på eCarExpo, säljare Bavaria Kista.

Hur var eCarExpo?

– Väldigt trevlig. Det var betydligt fler besökare i år jämfört med förra året. Det var bra fart redan från början på fredag morgon, fram till söndag eftermiddag. Väldigt roligt att dessa stora evenemang genomförs nu efter COVID.

Vilken BMW-modell har haft flest provkörningar?

– Det var tydligt att en modell som var mer populär än alla andra – och det var BMW i7. Under lördagen så hade vi redan genomfört cirka 80 provkörningar på alla våra modeller totalt, vilket såklart är superkul.

Hur har responsen på BMW i7 varit?

– Väldigt positiv. BMW i7 är en elbil som vi vet att folk har väntat då. Produktionen drog i gång förra året och har precis lanserats, så nu får vi äntligen visa upp den. Det är BMW:s flaggskapsmodell. Många av detaljerna man ser i i7an kopieras till andra BMW-modeller i framtiden. Dock har i7 andra unika detaljer som till exempel den stora tv-skärmen i baksätet.

Vilken är din favorit-modell hos BMW?

– Min favorit är BMW i4. Det är en modell som matchar vår kundskara, och man sitter lite lägre ned mot gatan. Dessutom har den en bra räckvidd, levererar bra kördynamik, och mycket körglädje.

Artiklar i samma kategori