SÅ GÖR DU – FÖR ATT UNDVIKA FÄLLORNA MED BEGAGNADE BILAR

Av Bavaria Sverige Bil AB
Ska man välja en ny bil eller en begagnad? Elbil eller traditionella drivmedel? Kommer den hänga med i fordonsutvecklingen? Erik Olsson på Bavaria ger råd om hur man kan tänka.

Vad ska man tänka på när man köper bil?

Det finns flera saker att tänka på när det är dags för köp av ny bil, Fungerar allt som det ska? Vad täcker garantin? Hur vet jag att säljaren är seriös? Erik Olsson är expert på begagnade bilar och försäljningschef på Bavaria bil.

Välj en auktoriserad bilhandlare vid köp av begagnad bil

Han ser flera fördelar med att välja en auktoriserad bilförsäljare framför en privatperson när man går i tankarna att köpa en begagnad bil. Du är garanterad att bilen har genomgått en ordentlig kontroll av experter, att den kommer utan brister och det viktigaste - du får hjälp med att välja en bil som passar dig.

Håll koll på dina behov när du ska välja bil

– Det är viktigt att se över vilka behov man har när man köper bil. Ska du köra i stan eller ska du köra ut till lantstället på helgen? En kund som köper en bil som inte passar kommer inte vara en nöjd kund. Många köper jättefina bilar men ångrar sig när de inser att de köpt ett fordon som inte är rätt för dem. Därför har vi en sju dagars bytesrätt om man skulle känna att man inte träffat helt rätt med sitt val, säger Tomas Dahlström. 

Använd rådgivning när du köper begagnad bil

För Erik Olsson och Bavaria är det viktigt att vara en rådgivande part och en seriös aktör när det kommer till val av begagnade bilar. Att arbeta långsiktigt och få kunder som återkommer är både en hjärtefråga och en god affär. Vissa kunder har kommit tillbaka i tjugo år när de behöver en ny bil.

– ­Vi vill ha kunder som kommer tillbaka till oss och som är nöjda med sitt val. Därför lägger vi stor vikt på att ha nya moderna bilar och att vara en rådgivande part till våra kunder för att de ska känna att de lämnar våra lokaler med helt rätt fordon, säger Erik Olsson.

Vad ska man tänka på vid köp av begagnad bil?

Expertens bästa tips när du köper begagnat:

Välj en auktoriserad bilhandlare, Då sparar du mycket tid och får hjälp av en expert som förstår dina behov när det kommer bilar.

Fundera innan vad det är du vill ha och vilka behov du har för att du ska kunna få hjälp med att hitta helt rätt bil.

Se efter vilka garantier du har och vad de täcker innan du åker hem med din bil.

Ställ frågor, om du väljer en auktoriserad bilhandlare finns det experter som kan hjälpa dig med det du undrar.

Artiklar i samma kategori