SOLNA UNITED: NYTT FÖRETAGSCENTER MED VR-TEKNIK

Av Bavaria Sverige Bil AB
Ljusa och luxuösa lokaler, mängder av digital teknik och en VR-utrustning som ska ta sättet att uppleva bilar till nästa nivå. Bavaria satsar på ett, för BMW, helt nytt koncept i sitt nyöppnade företagscenter i Solna United. - Det här blir en ny era för Bavaria och BMW. Här bjuder vi kunderna på en upplevelse som går i takt med vår tid, både vad gäller hållbarhet och teknik, säger Kristoffer Juleus, säljledare på Bavarias företagscenter i Solna United.

Bavaria växer med tre nya anläggningar

Bavaria, som är en av Nordens största återförsäljare av BMW och MINI, stänger den 3 oktober sin nuvarande huvudanläggning i Solna. Den ersätts istället av tre nya anläggningar; en ny Flagship Store för BMW i Kista, ett företagscenter för BMW i Solna samt en egen anläggning för MINI i Danderyd.

- Med den här satsningen ges fler i Stockholm en chans att upptäcka marknadens finaste varumärken, och det i toppmoderna lokaler och med ny VR-teknik, säger Johan Frisk, VD för Bavaria i Sverige.

En fullserviceanläggning

Bavarias nya företagscenter i Solna har fått en noggrant utvald plats, med utgångspunkt i Bavarias långa historik i området och med förankring i att Arenastaden, med sina 30 000 arbetsplatser, är ett av Sveriges mest företagstäta områden.

Anläggning för både privatpersoner och affärskunder

Vi kallar det för företagscenter, men det rör sig i själva verket om en fullserviceanläggning med en toppmodern verkstad som riktar sig till affärskunder, men även till privatpersoner.

Fräscha och moderna lokaler

Lokalerna är ljusa och digitala skärmar och ny teknik är i fokus. Det finns ett flertal olika sittgrupper, smakfullt inredda där kunder och säljare kan sitta ned och ha möten.

Möjlighet att köpa bil på en annan nivå med VR-teknik

Här exponeras bara två utställningsbilar, men istället blir Bavaria först i Sverige med att installera en helt ny, för BMW, VR-teknik som ska ta upplevelsen av att välja bil till nästa nivå.

- Det här är en fantastisk teknik. Det känns verkligen som att du sitter i bilen samtidigt som du visuellt och in i minsta detalj kan testa dig fram till din egen favoritmodell, säger Robin Larsson, Product Genius på Bavaria i Solna United.

Anpassad efter kundresan

En stor del av företagscentrets koncept är utvecklat med hänsyn till hur kunder köper sin bil idag. Kristoffer förklarar:

- Tidigare åkte många runt bland bilhallarna för att prova ut sin nya bil. Idag gör de flesta research på nätet och vet ofta vad de vill ha när de kommer till oss. Med vår nya teknik kan du bygga din egen bil på nätet, skicka konfigurationen till oss och sedan uppleva den i vår nya VR-miljö. När du testat alla varianter interiört och exteriört kan vi enkelt skriva ut en färdig offert eftersom alla våra IT-system nu är integrerade.

Möjlighet för provkörning om detta önskas

För den som även vill göra en traditionell provkörning finns det självklart möjlighet att göra det också.

- Vi ska förstås fortsätta att erbjuda vanliga provkörningar. Att köpa en ny bil är trots allt en stor investering och då måste man få klämma och känna på bilarna också, säger Kristoffer Juleus.

Rätt i tiden

Kristoffer tycker att hela satsningen på anläggningen i Solna känns framåtriktad och i takt med sin tid.

- Hållbarhet och digitalisering är två stora trender i samhället. Här har vi en mindre bilanläggning som inte tar så stora resurser i anspråk. Vi låter våra kunder utföra en stor del av provkörningen digitalt vilket också är betydligt mer skonsamt för miljön. Vi hoppas och tror att det här blir ett uppskattat komplement till traditionella anläggningar för framtidens sätt att köpa och sälja bil på.

Artiklar i samma kategori