SPELA PADEL PÅ VATTNET MITT I STOCKHOLM – BAVARIA OCH MINI PARTNER TILL NYA ARENAN (Juni 2021)

Av Bavaria Sverige Bil AB
Sveriges första flytande padelarena är här. Den lägger till vid tre attraktiva platser i centrala Stockholm i sommar: Skeppsbron, Strandvägen och Norr Mälarstrand. Partner till den nya padelanläggningen är Bavaria och MINI. – Samarbetet ger glans åt sporten padel och befäster den som stor och etablerad, säger Sebastian Gordon, VD på Rocket Padel.

Padelfebern fortsätter att stiga runtom i Sverige. I Lindvallen i Sälen är det premiär i sommar för banor utomhus med vy över fjället, Skara Sommarland har fått två padelbanor och i Stockholm kan man spela på såväl NK:s tak som i Globen och Stockholmsmässan.

Nu växer den trendiga racketsporten ut på vattnet mitt i huvudstaden. 

”Ingen risk att det gungar”
Det är Rocket Padel som tillsammans med Stockholm Sea Padel öppnar en flytande anläggning med två banor som vilar på en tung pråm.

Padelbanorna lägger till vid tre kajer och stannar en månad vid varje: Skeppsbron i juni, Strandvägen i juli och Norr Mälarstrand i augusti.

– Vi vill ge besökarna en unik och spektakulär upplevelse, utan att tumma på spelupplevelsen. Pråmen väger över 300 ton, är ankrad och upplyft så det kommer inte att gunga för spelarna, säger Sebastian Gordon, VD på Rocket Padel.

Att Bavaria och MINI är partners beskriver Sebastian som en ära:
– Att sponsras av dessa premiumföretag ger cred och glans åt sporten och befäster padel som en stor och etablerad sport.

Exklusivt läge – för alla
MINI matchar perfekt med padel på ikoniska platser mitt i Stockholm, tycker Jonas Lindhé, Brand Manager på MINI.

– Den typiska MINI-föraren är en aktiv person som gillar att testa nya saker och inte är rädd för att sticka ut – att köra MINI är något av ett statement. MINI är premium, utan att vara lyx, vilket rimmar bra med padelarenan. Vem som helst kan boka tid och spela, samtidigt som läget är exklusivt.

MINI lanserades i England 1959 – en ovanligt billig, liten och kaxig bil som snabbt blev symbol för självständighet och spontanitet. Sporten padel är nästan lika gammal, den har spelats sedan 1960-talet och de regler som gäller idag spikades 1974.

– Precis som padel nu slagit igenom på allvar, har MINI fått ny aktualitet som ett hållbart alternativ. Idag väljer allt fler en MINI istället för en stor bil eller två. Sen kanske man hyr eller lånar bil de få gånger man faktiskt behöver en riktigt stor och mer energikrävande bil, säger Jonas Lindhé.

Helelektrisk MINI frontar padelbanorna
Bavarias nybilsförsäljning av MINI ökade med 12 procent 2020, trots pandemin och att bilmarknaden som helhet i Sverige minskade 17 procent.

Förra året lanserades också den första helelektriska modellen MINI Cooper SE – och i november 2020 öppnade Bavaria MINI Flagship Store i Danderyd, en fullserviceanläggning på 2 700 kvadratmeter med bilförsäljning och en toppmodern verkstad.

EN MINI Cooper SE frontar padelarenan i sommar. Elbilen har fästs vid ena långsidan och sticker ut från pråmen så att det nästan ser ut som att bilen svävar.

– Besökarna kommer också att märka MINI:s närvaro genom att vi ordnar tävlingar, event och liknande, säger Jonas Lindhé. 

Spelar du själv padel?
– Ja, och precis som med MINI blir man fast direkt! Grejen med padel är att du kommer igång så enkelt, du behöver inte ens ha ett racket, och att det är kul direkt. Många sporter kräver tid och träning innan det blir roligt. Sen är det sociala med padel minst lika viktigt som sporten i sig. Vi räknar med att padelarenan blir en populär och eftertraktad mötesplats i Sommar-Stockholm.

 "Ännu kaxigare och mäktigare”– redesign för ikoniska MINI våren 2021, läs mer här

Så bokar du tid
Pråmen med padelbanorna mäter 41 x 13 meter. Den lägger till vid Skeppsbron i juni, Strandvägen i juli och Norr Mälarstrand i augusti. Anläggningen heter ”Rocket Padel City x Matchi” och banorna kan bokas på matchi.se

Artiklar i samma kategori