
Intresset för att mecka med bilar och arbeta aktivt med händerna har alltid funnits, men för Corinne var det svårt att se hur det skulle te sig i praktiken.
När ingenjörsstudierna på KTH inte kändes rätt började hon i januari 2021 läsa Personbilsteknik på Bergstrands Utbildningar. Där kände hon sig hemma, trots att det bara var två tjejer i klassen.
- Jag hoppas att den här bilden förändras i framtiden, säger Corinne.
Lätt att få hjälp
Efter sin sex månader långa praktik på Bavaria blev hon i januari 2022 anställd och beskriver sina kollegor som tillmötesgående och alltid redo att hjälpa till eller svara på frågor.
Blandningen av arbetsuppgifter är också något som passar henne.
- Just nu i början är det mycket service, jag byter filter, olja och bromsvätska. Ibland är det dataarbete så som programmering. Det aktiva yrket och kollegorna är det bästa.
På Bavaria var det ingen som ifrågasatte att hon var kvinna, snarare tvärtom. Corinne talar varmt om den öppenhet hon kände och att det är nyckeln som behövs för att känna att man passar in.
- Många har varit positivt överraskade och glada över att en tjej meckar med bilar.
Gjort värnplikt
Corinne tror att hennes bakgrund inom värnplikt och andra mansdominerade yrken har stärkt henne. Samtidigt känner hon sig tacksam över att det var just Bavaria hon hamnade på för att hon aldrig stött på något motstånd från någon.
- Det har snarare varit en uppmuntran, vilket känns kul. Ju fler tjejer, desto mer vänjer sig folk, säger Corinne.
Så vad är då rådet till de tjejer som vill söka sig till en mansdominerad bransch?
– Våga! Svarar Corinne tveklöst.
Läs även artikleln "Därför borde fler kvinnor jobba i bilbranschen".