BAVARIAS FILMTJÄNST UPPSKATTAD - NU ÄR AMBITIONEN ATT FILMA ALLA SERVICEBESÖK

Av Bavaria Sverige Bil AB
21 000 filmer och 4,9 i kundbetyg! Bavarias nya kostnadsfria videotjänst, där kunderna får sin service filmad, har minst sagt gjort succé. – I princip alla är positiva till den här tjänsten eftersom den speglar den utförda servicen på ett enkelt, tydligt och tryggt sätt, säger Peter Andersson, servicemarknadschef på Bavaria.

”Bra!”, ”Tack!”, ”Snyggt!”, ”Toppenproffsigt!”.

Det är några av de kommentarer som man kan läsa i samband med att kunderna under 2021 betygsatt Bavarias nya videotjänst i skalan 1-5. Snittbetyget så här långt ligger på 4,9!

Enligt kommentarerna uppskattar kunderna att kommunikationen blir personlig: Att man tydligt ser vem som utfört servicen, vad som åtgärdats och hur mycket det kostat.

Under 2021 skickades sammanlagt 21 000 filmer i samband med kundernas servicebesök.

- Ungefär hälften av av alla servicetillfällen filmades under förra året. Målet för i år är att alla bilar på våra verkstäder ska filmas. Så här långt har vi gjort filmer utifrån kundernas önskemål, men vi ser att det ger ett mervärde för våra kunder och vill därför skala upp det nu, säger Peter Andersson.

Så här fungerar tjänsten

Den kostnadsfria videotjänsten erbjuds hos alla Bavarias bilverkstäder och den gäller alla modeller och årgångar för både BMW och MINI.

Så här går det till:

  • En servicetekniker filmar resultatet av inspektionen av din bil.
  • Så snart servicen är klar skickas ett sms eller ett mejl med länk till videon som beskriver bilens tekniska skick.
  • Där framgår det tydligt vad som kontrollerats samt eventuell rekommendation av åtgärder samt kostnad för det.
  • Allt du som kund behöver göra är att välja om du vill godkänna förslaget.
  • Nytt för i år är att BMW-ägare även kan få filmen skickad till appen My BMW där den kan sparas.

Nya användningsområden

- Även om våra servicekontroller följer en process hittar vi kontinuerligt nya användningsområden för videotjänsten. Ibland kan vi exempelvis upptäcka nya behov under servicetillfället och då kan vi snabbt skicka en film och göra en avstämning med ägaren innan reparationen utförs. Det kan handla om alltifrån att bromsarna är helt slut eller att motorn behöver tvättas till att vi upptäcker en plåtskada som bör åtgärdas, säger Peter Andersson.

Många kunder har även upptäckt andra fördelar med tjänsten.

- När du exempelvis ska sälja din bil är det förstås positivt att kunna visa en videodokumentation som styrker att den servats utan anmärkning. På så sätt skapar den här tjänsten en trygghet hos både säljaren och köparen.

 

Artiklar i samma kategori