Läs mer om laddning hemma och på resan

NY PORTABEL LADDBOX UNDERLÄTTAR FÖR ÄGARE AV ELBIL

Av Bavaria Sverige Bil AB
Till sommarstugan, på fjällsemestern, på semesterresan… Nu lanserar Bavaria en portabel laddbox som du enkelt kan ta med vart du vill. – Det här är lösningen på något som många elbilsägare upplevt som ett problem, säger Pontus Nilsson, centralt ansvarig för laddning inom Bavaria. För den som föredrar en fast laddbox har Bavaria just nu attraktiva kampanjerbjudanden på de mest populära alternativen.

Att köra en elbil har många fördelar: Klimatavtrycket minskar, körglädjen ökar och totalkostnaden blir ofta lägre.

Många med dubbla bostäder har dock upplevt en utamaning med att hitta ett optimalt upplägg för att ladda bilen. För dem är BMW:s nya portabla laddbox, BMW Flexible Fast Charger, en perfekt lösning. En 3-faskontakt är det enda som behövs för att använda utrustningen.

– Många investerar i en fast laddbox i hemmet men använder sedan en vanlig strömkontakt när de laddar bilen i sommarstugan eller fjällstugan. Förutom att det tar lång tid att ladda, är den inte anpassad för att användas till laddning under en längre period. Den laddkabeln kan jämföras med ett reservhjul, den ska endast användas vid en nödsituation, säger Pontus Nilsson.

Ingår som standard i vissa modeller

Den portabla laddboxen ingår nu som standard vid köp av en ny BMW iX eller BMW i4. De som kör andra modeller av elbilar kan enkelt beställa BMW Flexible Fast Charger hos Bavaria. Den kostar 6 056 kronor inklusive moms, inklusive en 3-faskontakt.

Den portabla laddboxen har en stor fördel i sin flexibilitet. Vad gäller effekt och styrka kan den dock inte jämföras med en fast laddbox i hög kvalitet.

- En fast box har såklart många andra fördelar. Det går exempelvis betydligt snabbare att ladda, du kan schemalägga din laddning och mjukvaran kan uppdateras via remote, säger Pontus Nilsson.

Tillfälligt kampanjerbjudande

Den som köper och installerar en fast laddbox får en grön teknik-premie som ger 50 procent i kostnadsreducering för arbete och material upp till 50 000 kronor.

Fram till 24 juni 2022 har Bavaria dessutom ett kampanjerbjudande som ger ytterligare rabatt.

  • Den populära laddboxen Charge Amps Halo 11 kW, en smart laddbox med inkluderad molntjänst, kostar nu från 8 685 kronor.
  • Charge Amps Aura 22 kW, med två uttag som kan ladda 2 x 22 kW samtidigt, kostar från 16 185 kronor.

- Vi tar hand om all hantering i samband med ansökan till Skatteverket, exempelvis sker skattereduceringen direkt på fakturan. Vi vill göra elbilsägandet så enkelt och smidigt som det bara är möjligt, säger Pontus Nilsson.

Artiklar i samma kategori