PRIVATLEASING

Av Bavaria Bil Sverige AB
Privatleasing är ett bra alternativ för dig som vill ha en bil utan att behöva lägga en kontantinsats eller ta ett billån. Du ”hyr” bilen under en längre period och kan sedan byta till en nyare modell. Hos Bavaria kan du leasa alla våra tillgängliga modeller. Läs mer om fördelarna med privatleasing och få svar på vanliga frågor här.

Privatleasing – så funkar det

Det är enkelt att leasa sin bil hos Bavaria, och du har stora valmöjligheter vad gäller utbud och tillval. Vår privatleasing kan beskrivas i fyra enkla steg:

1. Välj en modell

Det första steget är att kolla in våra bilmodeller och välja en modell som tilltalar dig. Här hittar du bilar för alla behov och smaker.

Se alla våra modeller →

2. Boka ett möte med säljare

På respektive bilsida kan du se pris för privatleasing och även fylla i ett formulär för att få kontakt med en av våra säljare. I mötet med säljaren kan du välja tillval, färg och andra detaljer för bilen du vill leasa.

3. Njut av din bil

När du väl hämtat din bil kan du njuta av att köra den under avtalstiden (vanligtvis 36 månader) utan att behöva bekymra dig om servicekostnader och andrahandsvärde.

4. Lämna tillbaka eller byt ut

När avtalstiden löpt ut lämnar du helt enkelt tillbaka din bil och får då möjlighet att byta till en nyare modell om du vill fortsätta att leasa hos Bavaria.

Läs mer om att lämna tillbaka leasingbil →

Privatleasing av bil – 4 fördelar

Det finns många fördelar med privatleasing. Ett enkelt och billigt sätt att ha en bil:

  • Bekymmersfritt – Du får fri service under hela leasingperioden (max 36 månader eller 4000 mil), och behöver inte tänka på eventuell värdeminskning eller att sälja bilen. De enda kostnader som tillkommer är för försäkring och drift.
  • Alltid ny bil – Du leasar en fabriksny bil och byter till en annan fabriksny bil i slutet av leasingperioden – med en reviderad kalkyl utifrån ditt nya val.
  • Kostnadseffektivt – Totalkostnaden för att leasa privat bil blir ofta lägre än att ta ett billån. Dessutom behöver du inte binda några kontanta medel vid privatleasing, vilket annars är ett lagstadgat krav (20 %) i samband med ett billån.
  • Stor valfrihet – Hos Bavaria kan du välja fritt mellan alla våra modeller och tillägg. Det finns inga begränsningar för vad som går att leasa. Det finns dock vissa modeller vars kostnadskalkyl blir mer attraktiva, vilket gör dem mer populära att privatleasa.

Företagsleasing

Leasing är ett kostnadseffektivt sätt att ha bil även för företag. Företagsleasing är ett förmånligt sätt att erbjuda sina anställda en bil, och halva momsen kan dras av. Det finns olika former av företagsleasing, och självklart erbjuder Bavaria smidiga lösningar för ert företag.

Vanliga frågor om privatleasing

Att privatleasa är ett smidigt, tryggt och enkelt sätt att ”äga” en ny bil. Du behöver inte tänka på bilens restvärde och du behöver ingen kontantinsats. Du betalar istället en avgift varje månad – det enda som tillkommer är kostnaden för försäkring och drivmedel.

Efter 36 månader väljer du om du vill teckna ett nytt avtal på en ny modell. Du behöver inte själv tänka på att sälja bilen eller bekymra dig för hur stor värdeminskningen blir.

Vad är privatleasing?

Privatleasing är en finansieringslösning som innebär att du hyr en bil under en längre period, vanligtvis 36 månader. Efter avtalsperioden kan du välja en ny modell att leasa. Av leasingavtalet framgår hur många mil du kan köra bilen, och vilken service som ingår.

Vad kostar privatleasing?

Månadskostnaden baseras på vilken modell och vilka tillägg du väljer. Utöver månadskostnaden tillkommer endast försäkringskostnader och drivmedel. Den stora fördelen med privatleasing är för de flesta att man slipper betala en stor klumpsumma vid köp av bilen.

Vad ingår i leasingavtalet?

I våra avtal för privatleasing av BMW eller privatleasing av MINI ingår alltid Service Inclusive vilket gör att du aldrig behöver oroa dig för underhållskostnader för normalt slitage. Under avtalet kan du köra fritt utan extra kostnad upp till 4 000 mil.

Vad kostar det att köra längre än avtalet tillåter?

Varje mil utöver avtalet kostar 12,50 kr/mil. Du kan justera avtalet i förväg och lägga till valfritt antal mil för en motsvarande kostnad.

Ingår försäkring i leasingavtalet?

Med din nya leasingbil från Bavaria ingår två veckors Rulla-ut-försäkring när du finansierar den med BMW Financial Services. Efter två veckor väljer du om du vill fortsätta med originalförsäkringen till en förmånlig premie.

Vad behöver jag göra med bilen?

Genom att sköta om din bil och lämna in den på service i enlighet med bilens intervallsystem kan du undvika onödiga kostnader för slitage vid avtalstidens slut. När bilen indikerar att det är dags för service bokar du en tid och lämnar in den hos oss på Bavaria, i en av våra auktoriserade BMW- och MINI-verkstäder.

För att det ska vara enklare för dig att hålla reda på vad normalt slitage innebär får du en återlämningsguide kort efter att du hämtar ut din nya bil.

Kan jag överlåta ett kontrakt för privatleasing?

Du kan överlåta ditt leasingavtal till en annan privatperson. En kreditupplysning tas då på den personen. En överlåtelse kostar 2 500 kronor och betalas av den första kontraktsägaren.

Kan jag avbryta kontraktet i förväg?

Du har möjlighet att avsluta avtalet när du vill, men är då skyldig att betala 35 procent av de resterande månadskostnaderna samt eventuell mellanskillnad mellan bilens marknadsvärde och bilens ”bokvärde”. Exempel: Om marknadsvärdet är 210 000 kronor och bokvärdet hos BMW Finans är 230 000 kronor är du skyldig mellanskillnaden på 20 000 kronor.

Kan månadskostnaden ändras under avtalstiden?

Ja, månadskostnaden kan justeras om det sker en generell och drastisk höjning av räntorna. BMW Finans har en rörlig ränta i alla sina finansieringsupplägg.

Artiklar i samma kategori