BAVARIA VÄXER MED TRE NYA ANLÄGGNINGAR

Av Bavaria Sverige Bil AB
Nu storsatsar Bavaria och öppnar under hösten tre nya anläggningar – i Kista, Solna och Danderyd. Samtidigt blir Bavaria först för BMW i Sverige med en ny VR-teknik som är ett komplement till det traditionella sättet att uppleva olika bilar. – Bavaria ska kännetecknas av nytänkande. Jag är därför jättestolt över att få utveckla vårt företag och hela branschen på det här sättet. Med den här satsningen får fler i Stockholm chansen att upptäcka marknadens finaste varumärken, och det i toppmoderna lokaler och med ny VR-teknik, säger Johan Frisk, VD för Bavaria i Sverige.

Bavaria öppnar tre nya anläggningar i Stockholm och lanserar ny VR-teknik

Bavaria är en av Europas största återförsäljare av BMW och MINI och driver totalt 23 anläggningar varav 11 finns i Sverige, 12 i Norge och tre i Schweiz under namnet Hedin Automotive AG. Den nuvarande huvudanläggningen i Solna stänger den 3 oktober. Den ersätts istället av tre nya anläggningar; en ny Flagship Store för BMW i Kista, ett företagscenter för BMW i Solna samt en egen anläggning för MINI i Danderyd.

- Det här är ett stort steg i Bavarias utveckling. Med tre nya anläggningar i Stockholmsområdet kommer vi geografiskt att komma närmare kunderna samt renodla erbjudandet då MINI får en helt ny, och alldeles egen, anläggning. Vidare skapas en fantastisk arbetsplats för våra duktiga medarbetare, säger Johan Frisk.

Ny fullserviceanläggning i Kista

Anläggningen vid Kymlingelänken i Kista öppnar den 5 oktober och blir Bavarias nya Flagship Store för BMW. Det blir ett fullservicecenter med försäljning av både nya och begagnade bilar samt serviceverkstad och däckhotell.

En anläggning på 8000 kvadrat

- Det här är en toppmodern anläggning på 8 000 kvadrat som är byggd för att vara en bilanläggning och som vi nu har expanderat med ett extra våningsplan. Läget är optimalt. Tack vare närheten till E4 ökar vi tillgängligheten för kunderna samtidigt som vi blir en del av Kistaområdet med alla dess företag. Vi ser fram emot att flytta in en anläggning som är en mer optimal för både kunder och medarbetare. Målet är att ta kundupplevelsen till en helt ny nivå. Ambitionen är tydlig: Vi vill vara branschens bästa arbetsgivare för att få de bästa medarbetarna och därmed ännu fler nöjda kunder, säger Platschef Jonas Ericsson.

Smidigare verkstadsbesök

Serviceverkstaden är utrustad med 16 platser för mekaniker och blir en viktig del i satsningen, främst för att logistiken kring ett servicebesök utvecklats i alla delar.

Serviceverkstaden är utrustad med 16 platser för mekaniker och blir en viktig del i satsningen, främst för att logistiken kring ett servicebesök utvecklats i alla delar. Förutom att det finns gott om trevliga och lugna platser att sitta och jobba på under tiden som bilen servas så utvecklas också tjänster för snabbare inlämning av bil

- Nästa steg är att vi även ska kunna erbjuda kunderna online-incheckning till verkstaden. Precis som på flyget kan du checka in bilen före dit besök och sedan bara lämna och hämta din bilnyckel. Vi är inte riktigt där än, men utveckling av tjänsten pågår för fullt, säger Jonas Ericsson. 

Nytt företagscenter i Solna United

I businesskonceptet Solna United har Bavaria öppnat sitt nya företagscenter med VR-teknik. Platsen är noga utvald med tanke på att Bavaria har lång historik i Solna och att Arenastaden är ett av Sveriges mest företagstäta områden med 30 000 arbetsplatser.

Verkstad för både affärskunder och privatkunder

Även om det kallas företagscenter är det här en fullserviceanläggning som inkluderar en toppmodern verkstad och som vänder sig till både affärskunder och privatpersoner. Lokalerna är ljusa och digitala skärmar och ny teknik är i fokus. Det finns ett flertal olika sittgrupper, smakfullt inredda där kunder och säljare kan sitta ned och ha möten.

Först i Sverige med ny VR-teknik

Här finns ett mindre antal utställningsbilar i showroom, men istället blir Bavaria först ut för BMW i Sverige med att erbjuda en helt ny VR-teknik som ska lyfta upplevelsen av att välja bil till en helt ny nivå.

- Den här VR-tekniken skapar en magisk känsla. Det känns verkligen som att du sitter i bilen samtidigt som du visuellt och in i minsta detalj kan testa dig fram till din egen favoritmodell, säger säljledaren Kristoffer Juleus och fortsätter: Vi tror och hoppas att det här är framtidens hållbara sätt att sälja bilar, ytorna är mindre men kompletteras istället med modern teknik.

Demobilar på plats i centret

För den som ändå vill göra en traditionell provkörning har företagscentret ett stort antal demobilar på plats, bland annat ett flertal av de laddhybrider i olika utföranden som lanseras under det här året.

Hållbar mobilitet

BMW:s fokus på hållbar mobilitet fortsätter. Dagens 11 laddbara modeller ska 2023 bli hela 25, varav 12 kommer att vara helt eldrivna med upp till 700 kilometer i räckvidd.

- Intresset för nya el- och hybridmodeller har nästan exploderat och det ger oss förstås en extra skjuts i verksamheten. Redan i år säljer vi fler nya bilar som är laddbara än som enbart drivs av fossila bränslen. Inom ett par år ska den siffran vara 70 procent, säger Kristoffer Juleus.

Snart premiär för MINI Flagship Store i Danderyd

Den 2 november är det premiär för MINI Flagship Store i Danderyd. Den 2 700 kvadratmeter stora anläggningen ligger i norra Stockholms största bilhandelområde, vägg i vägg med Bavarias befintliga anläggning för BMW.

- Vi är både glada och stolta över att MINI nu får sin första, egna anläggning. Bakgrunden till satsningen är att MINI haft stora försäljningsframgångar de senaste åren och att varumärket nu kan bära en egen etablering, säger Jonas Lindhé, Brand Manager för MINI i Bavaria. 

Fullserviceanläggning

MINI Flagship Store blir en fullserviceanläggning med försäljning av både nya och begagnade bilar, och med en toppmodern verkstad. Förväntan är att nå en årsförsäljning på upp mot 1 000 bilar under de närmaste åren.

–        Allt fler upptäcker vilken fantastisk bil MINI är, både privatpersoner och tjänstebilsförare. Nu finns MINI dessutom både som elbil och som laddhybrid vilket har ökat intresset för varumärket på företagsmarknaden ytterligare, säger Jonas. 

Artiklar i samma kategori