HYPE FÖR BMW i4 - DEN FÖRSTA ELDRIVNA GRAN COUPÉN

Av Bavaria Sverige Bil AB
Snygg, snabb och med en utsläppsfri räckvidd på 590 kilometer. Lördag den 12 mars är det premiär för BMW i4, den första helt eldrivna Gran Coupén.– Den här modellen blir en riktig succé. Vi får redan nu flera nya beställningar i veckan, säger Robin Larsson, Product Genius på Bavaria i Stockholm.

Det är många som ser fram emot premiären av nya BMW i4. Den kommer, som alla BMW:s Gran Coupé, att dra blickarna till sig längs vägarna. ”Bilen är förbaskat snygg”, som Robin Larsson uttrycker saken.

Den aerodynamiskt optimerade silhuetten är en vidareutveckling av klassiska BMW Coupé-proportioner; Ett långt axelavstånd med korta överhäng och en flytande taklinje ger ett sportigt och elegant uttryck.

Dessutom är BMW i4 med sina fyra dörrar och rymliga bagageutrymme praktisk i vardagen, full av tekniska innovationer som kombinerar nöje och funktionalitet samt har en elräckvidd på nästan 60 mil (eDrive 40-modellen).

- Det är många tjänstebilsförare som beställer redan nu. Framför allt för att det är en fantastisk bil, men också för att den tack vare teknikavdraget får ett väldigt konkurrenskraftigt förmånsvärde, berättar Robin Larsson.

Två kraftfulla modeller

BMW i4 går att välja i två modeller: BMW i4 eDrive40 samt BMW i4 M50 – som blir den första Performence-modellen med helelektrisk drivlina och fyrhjulsdrift från BMW.

BMW i4 M50 är utrustad med två elmotorer, en på framaxeln och en på bakaxeln, med en maximal effekt på 544 hk. 0-100 km/h görs på 3,9 sekunder och räckvidden ligger på 510 kilometer. Motsvarande siffror för i4 eDrive40 är 5,7 sekunder och 590 kilometer.

BMW i4 är, precis som BMW iX3 och BMW iX, utrustad med den femte generationens eDrive-teknik, där elmotor, kraftelektronik och växellåda sammanförs i ett centralt hölje, vilket är en annan förklaring till drivsystemets imponerande effektivitet och kraftleverans.

BMW i4 har både rymligheten och bekvämligheten som kännetecknar en fyrdörrars Gran Coupé. Här finns fem vuxna sittplatser och en stor och vid bakluckeöppning, vars utrymme rymmer upp till 470 liter (1 290 liter med fällda ryggstöd).

- Absolut bäst i klassen om vi jämför med andra eldrivna konkurrenter, tillägger Robin Larsson.

Bilen kan också utrustas med en eldriven dragkrok, med en maxlast på 1 600 kilo.

Premium i alla beståndsdelar

Premiumkänslan är påtaglig i alla beståndsdelar; från bilens avancerade körsystem till dess eleganta design, höga standard på materialval och hantverk samt det breda urvalet av tillbehör.

BMW Curved Display förenar den 12,3 tums breda kombiinstrumentdisplayen med den 14,9 tums breda Control Display till en stor böjd skärm i ett stycke som är vänd mot föraren.

Utöver detta tillkommer en helt ny generation av infotainment- och operativsystemet BMW iDrive samt de senaste innovationerna inom autonom körning och parkeringsassistans.

Systemet aktiveras när du säger ”Hej BMW” och därefter kan du exempelvis fråga vilket väder det blir, få vindrutorna nedvevade eller din favoritmusik spelad. Den personliga assistenten använder artificiell intelligens och kan förstå upp till tusen olika kommandon.

Fickparkerar själv

Med BMW iDrive kan du även be din BMW föreslå en ledig parkeringsplats och sedan automatiskt utföra fickparkeringen, antingen medan du själv sitter kvar i bilen eller när du redan klivit ur den.

- Men det viktigaste med BMW iDrive är ändå säkerhetsfunktionerna; att du alltid håller dig på vägbanan, har automatisk distans till framförvarande bil samt att systemet varnar om du är nära att somna eller nödbromsar om en fara kommer tillräckligt nära, säger Robin Larsson.

BMW i4 är också utrustad med 5G-stöd vilket i korthet innebär att bilen, överallt där 5G-nätet är utbyggt, kan hantera upp till 20 gånger så stora datavolymer som tidigare. 

Det här förenklar bland annat alla uppdateringar Over The Air – en funktion som gör att BMW i4 och andra nya BMW-modeller nu kan uppdateras lika enkelt som våra smartphones.

Tillgång till världens största publika laddnätverk

Alla kunder som beställer en ny BMW i4 får även tillgång till BMW Charging – ett av världens största publika laddnätverk med över 450 000 laddstationer över hela världen. 160 000 av dessa ligger i Europa och i Sverige finns det i dagsläget cirka 3 300 laddpunkter anslutna till nätverket, och fler planeras det att bli. 

Laddpunkterna finns utmärkta i BMW i4:s navigationssystem, på BMWs webbplats eller i BMW-appen så att föraren enkelt kan planera sin rutt och hitta den bästa och mest effektiva resplanen.

Interiör i nya BMW i4 med Curved display och BMW iDrive 8

Artiklar i samma kategori