MINI COUNTRYMAN – PERFEKT FÖR DEN AKTIVA TREBARNSFAMILJEN: ”VI BLIR GLADA AV ATT SÄTTA OSS I BILEN”

Av Bavaria Sverige Bil AB
Publicerad Oktober 2022
Familjen Packendorff bytte till laddbar bil och valde MINI Countryman – en bil som blev ett lyft för hela familjen. – Den är praktisk för vår vardag och fritid – och supersnygg, den sticker ut. Oavsett var vi ska åka får vi känslan av utflykt och äventyr, säger Niklas Packendorff.

När Niklas Packendorff, 45, packade familjens MINI Countryman inför Ironman Kalmar – Sveriges största triathlontävling som avgjordes 20 augusti 2022 – behövde han inte använda takboxen för att få med alla sina prylar:
– Jag bara fällde ner sätena och vips har man ett riktigt stort lastutrymme. Där la jag in cykeln, våtdräkten, skor och andra grejer.

 ”Vibe av 70-tal och utflykt”
Niklas bor i ett kedjehus i Vällingby med hustrun Camilla, tre barn i åldrarna 11, 14 och 16, hunden Ponyo och två papegojor.

– Som vanligt kändes det roligt att sätta sig i vår MINI. Nu skulle jag ut på något extra spännande – mitt första riktiga triathlon – men även om jag bara ska köra till mataffären så får jag den där känslan av lustfyllt äventyr, säger Niklas och fortsätter:

– Det finns en vibe av 70-tal och filmisk utflykt över bilens look och känsla. Den är supersnygg och sticker ut. Det lite aggressiva över fronten och huven gör den kaxig – samtidigt som den ser snäll ut med sina bulliga former. Det händer att vi får positiva kommentarer om bilen, folk blir glada av att se den!

Interiören bidrar till den härliga retro- och utflyktskänslan, tycker Niklas, och nämner flip-switcharna, små spakar man trycker upp och ner, och att man kan välja färg på belysningen:

– Turkos, orange, lila – det älskar barnen.

Bavaria installerade laddboxen
Med tre småbarn har Niklas och Camilla tidigare enbart tänkt praktiskt när de valt bil. De har haft kombi och minibuss.

– En period hade vi tre barnstolar i bilen. Men för några år sedan när barnen blev större började vi fundera på en bil som både var funktionell för vår aktiva familj – och kändes lite roligare. Vi ville också skaffa en eldriven bil om det var möjligt.

På Bavaria i Danderyd hittade de sin MINI Countryman Plug-in Hybrid från 2019 – en grå hybrid med fem sittplatser och en räckvidd på 2,5 mil. Modellen är den största och rymligaste MINI:n med ett lastrutrymme på dryg 1200 liter när sätena är fällda.

– Den hade både rätt utrustning och pris för oss. Vi fick otroligt bra hjälp av säljaren Micke Emsjö på Bavaria. Jag hade några tekniska frågor om laddningen, och då ringde han upp en teknisk specialist så att jag på stående fot fick svar på alla detaljfrågor. Sedan installerade de laddboxen hemma hos oss i Vällingby. Vi är supernöjda.

Tankar en gång i månaden
En MINI Countryman ser liten ut bredvid de flesta andra familjebilar, men den är rymligare än vad man kan tro, intygar Niklas.

– I somras packade vi in hela familjen, hunden med bur, väskor och matsäck och åkte och badade mest varje dag. Hundburen täcker halva bagageutrymmet, så vi har gott om plats för väskor och kassar om vi handlar på vägen. Ska vi på längre resor med större packning använder vi takboxen.

Ungefär 90 procent av familjens bilresor går på el.

– Sonen spelar fotboll och en av döttrarna är med i scouterna. Mest varje dag ska någon skjutsas eller hämtas. Laddningen räcker för de flesta resor i vardagen. Det är om vi åker ovanligt långa sträckor som bensinen behöver kopplas in. Vi tankar högst en gång i månaden – och jämfört med våra tidigare bilar, som var betydligt större, drar vår MINI lite bensin.

Att minimera utsläppen från fossila bränslen känns viktigt för hela familjen som försöker leva så hållbart som möjligt.

– Vi var tidiga med att källsortera noggrant och odlar mycket på tomten: Potatis, tomater, gurka, sallad och annat. Min hustru är väldigt trädgårdsintresserad och vi har dubbla komposter. Samtidigt har vi dragit ner på kött i kosten.

Det bästa med er MINI Countryman?
– Att den är tillräckligt praktisk för att hantera alla våra behov både i vardagen och på fritiden – samtidigt som den ger oss känslan av äventyr, man blir glad av att köra och åka i den! Den är också bekväm att köra, ligger bra på vägen och känns lagom busig. Även om vår MINI är större än de första MINI-modellerna har de lyckats behålla den där gocart-känslan.

Rymmer ett helt trumset
Förutom fritidsintresset träning gillar Niklas musik och spelar sedan 15 år i ett band med tidigare kollegor. De repar en gång i veckan och ser till att boka in en spelning minst en gång om året.

– Jag är trummis och när det blir dags för spelning packar jag in alla lådor och väskor med mitt trumset – det funkar fint i vår MINI.

Det händer att Niklas kör dubbla träningspass i naturen och då har han nytta av det rymliga utrymmet i bilen: Han kanske simmar och cyklar – eller cyklar och springer.

– Då har jag cykeln och ombyte i bilen som blir ett slags växlings- och omklädningsrum mellan grenarna.

Hur gick det då för Niklas i tävlingen Ironman Kalmar?

– Bra! Vädret var perfekt och jag klarade alla sträckor – simning 3,8 km, cykling 180 km och löpning 42,2 km – på totalt cirka tolv timmar. 

 Niklas Packendorff, 45

• Familj: Hustrun Camilla, tre barn, Isabel, 16, Elvira, 14, och Samuel, 11, den spanska vattenhunden Ponyo och två papegojor.

• Bor: Kedjehus i Vällingby i nordvästra Stockholm.

• Yrke: Dataanalytiker.

• Intressen: Träning (cyklar, simmar och löptränar i naturen), musik (är trummis i ett band som spelar rock och covers), teknik och design.

• Bil: MINI Countryman Plug-in Hybrid ALL4. En grå herrgårdsvagn av årsmodell 2019, laddhybrid som drivs med el och bensin. Räckvidd ren el 2,5 mil. Fyrhjulsdriven. Motor på 224 hk. Lastutrymmet är 1 275 liter med fällda säten.

Artiklar i samma kategori