MINI OCH BMW LADDHYBRID

Av Bavaria Sverige Bil AB
Publicerad November 2020
Vad är en laddhybrid, och är hybridbilar miljövänliga? BMW har gjort en studie där man jämfört en laddhybrid och en dieselbil. Resultatet visade att laddhybriden har 10 procent mindre miljöpåverkan än dieselbilen. Laddar man dessutom elhybriden med förnybar energi så steg siffran till 53 procent. Här berättar vi allt om BMW och MINI-laddhybrider.

Laddhybrid - körsträcka

Körsträckan på elbilar och laddhybrider varierar beroende dels på batteriets storlek, dels på andra yttre faktorer som årstid, utomhustemperatur och hur mycket energi bilen förbrukar. En studie från Chalmers visar hur laddhybrider kan köras lika mycket på el som "rena" elbilar med räckvidd på ca 13 mil.

Köpa laddhybrid hos Bavaria

Hos oss på Bavaria Bil har vi flera olika laddhybrider beroende på vad just du har för behov och önskemål. Här presenterar vi några av de hybridbilar som går att köpa hos oss.

BMW laddhybrid

BMW X3 xDrive30e Plug-in Hybrid har en elektrisk räckvidd på upp till 46 kilometer. Med den här bilen får du det bästa av det bästa: dynamiken och effektiviteten hos en elmotor samt räckvidden och komforten hos en förbränningsmotor. Denna laddhybrid är en Plug-in Hybrid i SUV-format som med dynamisk acceleration och intelligent teknik ger dig som förare en smidig körupplevelse. 

Alla våra laddhybrider från BMW:

MINI laddhybrid

Vardagspendla helt på el för att, när helgen kommer, fly stan i vår nya uppdaterade MINI Countryman Plug-In Hybrid. Med den kommer du upp till 30 procent längre! Det nya batteriet gör att du kan njuta av ännu mer utsläppsfri körning. På enbart el kommer du nu upp till cirka 51 kilometer. Det här är hållbar körning när den är som roligast.

LÄS OCKSÅ! Tydlig trend med allt fler elbilar på marknaden.

Laddhybrid som tjänstebil

Vi har ett stort urval av laddhybrider som ni kan välja som tjänstebil. Både BMW och MINI har laddhybrider som passar er och ert företag. Läs mer om vår företagsleasing.

Privatleasa hybridbil

I vårt utbud av bilar kan du filtrera på laddhybrider. Alla våra laddhybrider från BMW och MINI finns tillgängliga för privatleasing. Med leasing behöver du ingen kontantinsats – varje månad betalar du istället en fast avgift och det enda som tillkommer är kostnaden för drivmedel och försäkring. Fri bilservice ingår alltid! Kontakta din närmaste bilåterförsäljare för att få hjälp av våra kunniga säljare att hitta den hybridbil som passar dig och dina behov.

LÄS MER! Privatleasing av laddhybrid

Vanliga frågor om laddhybrider

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna kring laddhybrider.

Vad är laddhybrid och hur fungerar det?

En laddhybrid är en bil som är utrustad med både en förbränningsmotor och ett laddningsbart batteri. Batteriet är mindre än det som finns i vanliga elbilar, och ett fulladdat batteri gör det möjligt att köra vissa sträckor enbart på el. När batteriet laddas ur tar förbränningsmotorn vid och bilen körs då på bensin eller diesel.

Hur lång tid tar det att ladda en laddhybrid?

Att ladda en laddhybrid tar ungefär 2–3 timmar för att få ett fullt batteri. Eftersom en laddhybrid är utrustad med ett batteri av mindre storlek än en vanlig elbil, går det betydligt snabbare att ladda.

Hur långt kan man köra med laddhybrid?

En generell uppskattning är någonstans mellan 3–7 mil. Hur långt man kan köra med laddhybrid varierar dock och avgörs av flera olika faktorer; bland annat på batteriets storlek. Hur mycket energi som bilens batteri förbrukar kan påverkas av årstid, hur snabbt man kör och utomhustemperatur.

Vad kostar en laddhybrid?

En ny laddhybrid kostar ofta runt 400 000–600 000 kronor, men kan vara både billigare och dyrare. Inköpspriset för en laddhybrid är oftast lägre än det för en renodlad elbil, men med samma låga driftskostnad under första milen då bilen körs på el. När förbränningsmotorn tar över blir driftkostnaden högre, ungefär som för en bil som drivs på bensin. OBS! Den klimatbonus som kom med bonus malus har sedan juli 2022 för hybridbilar sänkts kraftigt.

Går det att leasa en laddhybrid?

Alla våra laddhybrider finns tillgängliga för privatleasing och vi har även flera modeller till företagsleasing. Spana in vårt utbud av bilar eller besök en av våra anläggningar för att få hjälp med leasing av laddhybrid.

Artiklar i samma kategori