BMW X3 xDrive30e

Av Bavaria Sverige Bil AB
BMW X3 har varit populär under många år. Äntligen kommer den nu också som laddhybrid med namnet BMW X3 xDrive 30e. Den 14 mars är det premiär hos Bavaria. – Den här modellen har länge stått högst upp på mångas önskelista, säger Jacob Smedeby, BMW Product Genius på Bavaria i Uppsala.

BMW X3 – laddhybrid som förenar det bästa av två världar

Många är de kunder som uppskattar X3:an för att den är en rymlig, fyrhjulsdriven familjebil utrustad med en dragkrok som får dra upp till två ton. Därför är laddhybriden av samma modell, BMW X3 xDrive30e, väldigt efterlängtad.

BMW X3 bagageutrymme

Här förenas det bästa av två världar, dynamiken och effektiviteten hos en elmotor och räckvidden och komforten hos en förbränningsmotor. Lägg därtill att den har mindre klimatpåverkan och – tack vare att batteriet placerats under baksätet – har ett bagageutrymme på hela 450 liter.

BMW X3 hybrid

– I laddhybriden får man X3:ans alla positiva egenskaper och dessutom en ännu skönare körupplevelse. Med eldriften går bilen tyst och mjukt och bjuder dessutom på en helt annan kraft i omkörningarna. Det är inte konstigt att intresset för den nya modellen är jättestort, säger Jacob Smedeby.

De första förbeställda exemplaren av BMW X3 xDrive 30e har redan levererats.Demobilar finns också inne på alla Bavarias anläggningar, så det är fritt fram att prova på en helt ny körupplevelse.

– Trycket är stort, men vi har ändå förmånliga leveranstider – ännu så länge, säger Jacob Smedeby.

Till vem vill du rekommendera bilen?

– Egentligen till alla, men kanske allra främst till den som vill ha en rymlig, miljövänlig bil som är skön att köra i stan, men som samtidigt är angenäm att åka i till exempelvis fjällen.

Och mer?

– Den funkar faktiskt perfekt i tjänstebilsegmentet också eftersom den får ett lägre förmånsvärde, tack vare att den är en hybrid, säger Jacob Smedeby.

Läs mer om vårt sortiment inom MINI & BMW Laddhybrid →

Fakta om BMW X3 xDrive30e Plug-in Hybrid

• Kategori: Laddhybrid

• Frånpris: 603 700 kr

• Räckvidd, el: cirka 46 kilometer.

• Motoreffekt: 292 hästkrafter, drivs av en fyrcylindrig turbomotor på 2,0 liter.

• Acceleration: 0-100 km/t går på 6,1 sekunder.

• Topphastighet: 210 km/t.

• eDrive-tekniken gör att förbränningsmotorns bränsleförbrukning sänks till 2,2 liter/100 km.

• Bagageutrymme: 450 liter/1 500 liter

• Förmånsvärde:  2 463 kr/mån vid 50% marginalskatt

• Utrustning: Connected edition har två olika tilläggspaket: xLine som bland annat har sportratt, lättmetallfälgar, sportstolar och mycket mer. Connected som innehåller bland annat BMW live cockpit professional, navigation, trådlös laddning och Connected package professional.

Artiklar i samma kategori