PREMIÄR FÖR NYA BMW 2-SERIE ACTIVE TOURER

Av Bavaria Sverige Bil AB
Publicerad Oktober 2022
Ett attraktivare utseende och en längre el-räckvidd utgör grunden för nya BMW 2-serie Active Tourer som nu lanseras som laddhybrid. I oktober finns den nya modellen för provkörning i samtliga Bavaria-anläggningar.

BMW:s 2-serie har länge varit uppskattad för sin kombination av körglädje, rymlighet och funktionalitet. I nya versionen har dessutom designen blivit mer tilltalande vilket Jacob Smedeby tror tilltalar en ny målgrupp

– Nya generationen har fått rakare och skarpare linjer samt en större grill vilket skapar ett mer aggressivt och sportigt intryck. Nu påminner bilen om en mindre variant av BMW iX vilket gör att den även når ut till kunder som har högt ställda krav på estetik.

80 kilometer i räckvidd

Nya BMW 2-serie Active Tourer kommer i två varianter som båda är fyrhjulsdrivna: 225e xDrive som är utrustad med sammanlagt 245 hk samt den något kraftfullare varianten 230e xDrive med 362 hk. Båda modellerna har en el-räckvidd på upp till 80 kilometer och det tar cirka 2 timmar och 30 minuter att ladda från 0–100 procent.

– Den nya bilen har ett större batteripaket vilket både ger en lång elektrisk räckvidd samt en uppdaterad laddeffekt vilket innebär en snabbare och smidigare laddning, säger Jacob Smedeby.

Den nya generationen av BMW 2-serie Active Tourer har dessutom en minskad vikt, ökad vridstyvhet, en längre hjulbas samt en bredare spårvidd än sin föregångare – allt för att fortsätta upplevas som minst lika BMW-typiskt sportig som tidigare.

Många innovationer

Bilen är även rikligt utrustad med innovativ teknik. Nya generationen av infotainment- och operativsystemet iDrive är standard vilket möjliggör digital uppdatering och köp av nya funktioner längre fram. BMW Curved Display består av en digital skärmgruppering med en 10,25 tums informationsdisplay och en kontrollskärm på 10,7 tum.

Bilen har dessutom ett omfattande standardutbud av funktioner som bland annat inkluderar BMW:s navigationssystem, fyra USB-portar och 12V eluttag i både mittkonsol och bagageutrymme, intelligent automatisk klimatkontroll, utökat utbud av förarassistanssystem samt parkeringsassistens med backningskamera.

En premiumkänsla

Insidan är designad för att framhäva bilens rymlighet och mångsidighet, där en rad detaljer inspirerats av interiörkonceptet i BMW iX. Tack vare den smala instrumentpanelen, det ”flytande” armstödet med integrerad kontrollpanel samt ett minskat antal av fysiska kontroller och knappar skapas en premiumkänsla.

– Det nya 2-serien har så många fördelar. Med sina många användningsområden och breda utbud av standardutrustning samt upp till 1455 liter i bagageutrymme är nya BMW 2-serie Active Tourer särskilt attraktiv för kunder med en aktiv livsstil, säger Jacob Smedeby.

Artiklar i samma kategori