REKORDINTRESSE FÖR PRIVATLEASING - STARKT ERBJUDANDE BAKOM UTVECKLINGEN

Av Bavaria Sverige Bil AB
Från stort till megastort. Intresset för privatleasing har formligen exploderat det senaste halvåret. Fler modeller och attraktiva erbjudanden är några av anledningarna till utvecklingen. - Allt fler upptäcker hur smidigt och tryggt det är med privatleasing, säger Emre Talayhan, säljare på Bavaria i Kista.

Fler modeller, flexiblare leasingperioder och starka kampanjerbjudanden. Det finns många anledningar till att privatleasing har växt kraftigt som finansieringsalternativ hos Bavaria. Lägg därtill att kunden kan köra en helt ny bil utan att behöva lägga en krona i kontantinsats.

Emre Talayhan har upptäckt en stor förändring i kundernas beteende under sina tre år som säljare hos Bavaria.

- Bara för tre år sedan var många lite skeptiska till att privatleasa en bil. Nu är det ofta det första kunderna frågar om. Vilka modeller kan jag leasa? Hur lång är leasingperioden? Vad kostar det? Kundernas frågor är minst sagt många, konstaterar Emre Talayhan.

Populärt erbjudande bakom utvecklingen

Bavarias kampanjerbjudande för privatleasing av elbilarna BMW i3s och BMW i3 har varit ett starkt draglok i utvecklingen. En månadskostnad på endast 2 995 kronor och en leasingperiod på bara 12 månader har fått många att både testa privatleasing och en elbil för första gången.

- Det är ett fenomenalt erbjudande som jättemånga kunder har nappat på. Det här helt enkelt en gyllene chans att till låg kostnad och kort bindningstid testa på livet som elbilsförare, säger Emre.

Ett större modellutbud är en annan starkt bidragande anledning till den positiva trenden. Förr gick det i princip bara att privatleasa mindre modeller, medan det idag går att privatleasa bilar i nästan samtliga storleksklasser.

- Mindre modeller som BMW i3 och BMW 118 är fortfarande populärast. Men många väljer nu att privatleasa även större modeller, framför allt de som tidigare varit tjänstebilsförare men nu ser privatleasing som ett ännu mer attraktivt alternativ.

Flexiblare leasingperioder

Faktum är att det många gånger kan vara ekonomiskt mer fördelaktigt att privatleasa en bil än att köra den som tjänstebil.

- Det beror helt på vilken modell det handlar om, om bilen är på kampanjerbjudande eller inte och om kunden i fråga kan växla erbjudandet om tjänstebil mot högre lön. Vår ambition är alltid att se till kundens situation och därefter ge bästa möjliga råd om vilken bil och finansieringsform som är mest fördelaktig, säger Emre Tayhan.

Vad är nästa trend inom privatleasing?

- Jag tror att leasingperioderna blir allt flexiblare. Många vill gärna privatleasa, men kanske inte binda upp sig med samma bil under för lång tid. Kundernas intresse och konkurrens på marknaden kommer att styra utvecklingen inom området.

Artiklar i samma kategori