DIN BMW ÄR SMARTARE ÄN DU TROR – 10 TIPS PÅ HUR DU BÄST ANVÄNDER BMW ConnectedDrive

Av Bavaria Sverige Bil AB
Det är inte bara våra hem som blir allt smartare. I bilarna sker precis samma utveckling. BMW ConnectedDrive kopplar upp dig mot både din bil – och hela världen. – Det här är en skattkista av härliga funktioner som bara väntar på att upptäckas, säger Jacob Smedeby, BMW Product Genius på Bavaria i Uppsala.

BMW ConnectedDrive lanserades redan 2008. Men det är de senaste åren som utvecklingen har accelererat ordentligt och det finns nu mängder av funktioner som både är praktiska och underhållande.

–         ConnectedDrive är skapat för att vårt billiv ska bli så enkelt och bekvämt som det bara går. Men det är få som känner till alla möjligheter som finns i systemet, säger Jacob Smedeby.

Här är 10 tips på hur du bäst använder funktionerna i ConnectedDrive:

 1. Förvandla din smartphone till en intelligent fjärrkontroll. 
Via appen BMW Connected finns mängder av sätt att kontrollera och styra din bil:

  • Se laddstatus, räckvidd, påbörja en laddning eller hitta närmaste laddstation (om du har elbil eller laddhybrid).
  • Ställ in starttid för din kupévärmare och förprogrammera bilens innetemperatur.
  • Se i realtid var din bil befinner sig.
  • Använd mobilen som en digital nyckel. Via appen kan du låsa, låsa upp och starta bilen. Dessutom kan du förse andra i din närhet med samma digitala nyckelfunktion.

2. Prata med din bil.
Du kan använda bilens förinstallerade röstfunktion för att styra alla bilens funktioner. Eller också kopplar du in exempelvis Siri via din iPhone. Håll sedan händerna på ratten och ge muntliga instruktioner – som att spela en låt, fråga vilket väder det ska bli, ta fram en adress i navigationen eller skriv och skicka ett sms.

3. Integrera din iPhone i din bil.
Genom Apple Carplay får du fram de viktigaste funktionerna i din iPhone i bilens kontrollpanel. Här kan du sedan enkelt navigera i din telefonbok, få fram din lista över podcasts, se din kalender och mycket mer.

4. Spela musik.
ConnectedDrive berikar din musikupplevelse. Välj någon av de cirka 50 miljoner låtar som redan finns i den förinstallerade musiktjänsten eller också spelar du dina låtar via Spotify.
Se de 20 populäraste Spotifylåtarna i ConnectedDrive här.

5. Njut av att du är uppkopplad.
Se väderprognoser, få specifik information om ett speciellt land eller se de senaste nyheter – allt finns i din kontrollpanel.

6. Hitta parkering.
Bli inte stressad av att du är sen till ett möte och varje parkeringsplats tycks vara upptagen. Systemet visar i realtid sannolikheten för att hitta en ledig parkeringsplats på olika gator.

7. Undvik trafikstörningar.
ConnectedDrive ger dig detaljerade trafikrapporter och varningar om det finns något hinder längs din färdväg.

8. Navigera rätt.
Via ConnectedDrive kan du enkelt uppdatera alla kartor i Europa. Sitt sedan hemma i lugn och ro och planera exempelvis sommarens bilsemester. Vägvalen uppdateras automatiskt i bilens navigationssystem.

 

9. Ta del av den bästa servicen.
Tjänsten Concierge Service är tillgänglig dygnet runt, veckans alla dagar. Här kan du genom ett knapptryck komma i kontakt med BMW Callcenter och din ”personliga assistent” som hjälper dig med rekommendationer och bokningar på exempelvis restauranger och hotell.

 

10. Var alltid uppdaterad.
Du behöver inte vara orolig för att du missar någon kommande funktion. Alla som har ConnectedDrive får meddelande om att uppdatera systemet via Connected App.

 

Observera bara att vissa av funktionerna ovan är kostnadsfria via Connected Package, medan andra finns att tillgå via Connected Package Plus och Connected Package Professional som kostar 2 100 kronor för tre års användning.

 

Artiklar i samma kategori